Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecani

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin 6. dönem mezuniyet heyecani, düzenlenen törenle coskuyla kutlandi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde Mezuniyet Heyecani
Üniversite kampüsünde gerçeklesen Mezuniyet törenine Cumhuriyet Bassavcisi Ömer Mete, Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Yesilyurt Belediye Baskani Ilhan Geçit, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Orhan Gündüz ve Prof. Dr. Ilhan Erdem, basin ve yayin kurulus temsilcileri, çok sayida akademik ve idari personel ile ögrenci ve aileler katildi.

Kortej yürüyüsü ile baslayan mezuniyet töreni, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan 6 Subat depremlerinde hayatini kaybeden ögrenciler ile akademik ve idari personelin hatiralari için hazirlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti. Üniversite tanitim filminin gösteriminin ardindan Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nden mezun olmaya hak kazanan tüm mezunlar adina Sosyal ve Beseri Bilimler Fakültesi Turizm Isletmeciligi Bölümünü üniversite birincisi olarak tamamlayan Fatma Esra Saygili bir konusma yapti.

Daha sonra kürsüye gelen Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ise, konusmasina Gazze’de soykirim yapan terör devleti Israil’i ve destekçilerini kinayarak basladi.

6 Subat depremlerinde hayatini kaybeden vatandaslari, ögrencileri, akademik ve idari personeli unutmadiklarini da ifade eden Bentli, “Deprem sürecinde yerleskelerimizde vatandaslarimizin ve personelimizin barinmasi için gücümüzün yettigince tüm imkanlarimizi kullandik. 2023-2024 egitim ögretim yili faaliyetlerinin aksamadan devam etmesi için gerekli çalismalari yaparak tüm yerleskelerimizi ögrencilerimizin egitimi için hazir hale getirdik. Bitirdigimiz egitim ögretim yilinda bazi programlarin tümünde bazilarinin da 1. Siniflarinda uzaktan egitim yapmak zorunda kaldik ama önümüzdeki yil tüm programlarimizin yüz yüze egitime baslayacagi müjdesini de vermek istiyorum” dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin genç, dinamik, yenilikçi ve girisimci kimligiyle her geçen gün basari basamaklarini tirmanmakta oldugunu ifade edeb Bentli, ,”2023-2024 URAP Türkiye siralamasinda 26 sira birden yükselerek en fazla yükselen 3. Üniversite unvanini alan üniversitemiz bu basarisini bundan sonraki yillarda da sürdürme kararlilik ve azmindedir. Bu uzun soluklu yolculukta kurumsal altyapimizi güçlendirme çalismalarimizi sürdürerek, vizyonumuzu çagin gerekleri dogrultusunda güncel tutarak, nitelikli proje ve yayin sayilarimizi arttirarak, ulusal ve uluslararasi platformlarda daha fazla yer alarak bu basari çizgimizi hep birlikte daha da yukari tasiyacagiz” ifadelerine yer verdi.

Üniversite olarak toplumsal hayatin bütün alanlarinda sorumluluklarinin bulundugunun ve bu alanlara dönük yüksek deger üretmesi gerektiginin bilincinde olduklarinin altini çizen Prof. Dr. Recep Bentli, konusmasini söyle sürdürdü:

“Üniversitemiz sehrimizin ve ülkemizin ihtiyaçlarina ve sorunlarina yönelik deger ve çözüm üretme misyonunu her daim sürdürecektir. Son dönemde yaptigimiz depremin psikolojik etkilerini azaltma yönündeki çalismalara ciddi katki veren deprem ve ruh sagligi çalistayimiz, engelli ve dezavantajli gruplara yönelik etkinliklerimiz, ortaokul ve lise ögrencilerine dönük sportif faaliyetlerimiz, konteyner kentlerde kalan vatandaslarimiz için düzenledigimiz sanatsal faaliyetler, Malatya’da ilk kez olarak üniversitemizin düzenledigi tiyatro günlerinde 5 oyunu 10 gösterimle halkimiza sunarak deprem sonrasi insanlarimizin bir nebze de olsa morallerini yükseltme çabalarimiz bu misyonumuza örnek gösterilecek faaliyetler olarak sayilabilir.”

Türkiye Yüzyili perspektifi dogrultusunda tüm gelisim alanlarina bilimsel katki verilmesi gerektigini belirten Prof. Dr. Recep Bentli, “Bu dogrultuda dijitallesmenin, yeni nesil teknolojilerin ne kadar önemli oldugunu biliyoruz ve üniversitemizi bu konuda güçlü bir noktaya tasimak için çalismaya devam ediyoruz. Özellikle saglik ve tarim alaninda da yapay zekâ teknolojisinin kullanilmasi konusunda degerlendirmeler yapiyoruz ve insallah önümüzdeki dönemde bu konularda somut adimlar atmayi planliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Recep Bentli, Insansiz Hava Araci Teknolojisi ve Operatörlügü’nden Rayli Sistemler Makine Teknolojisi’ne, Acil Yardim ve Afet Yönetimi’nden Radyo Televizyon Sinema’ya, Biyosistem Mühendisligi’nden Ingilizce Mütercim Tercümanlik’a varincaya degin bu yil 24 lisans ve ön lisans programinda ilk kez ögrenci almaya basladiklari belirtti.

2023-2024 egitim ögretim yilinda 17 lisansüstü programa ilk kez ögrenci almaya basladiklarini dile getiren Prof. Dr. Recep Bentli mezun olacak ögrenciler için, “Is alaniniz ne olursa olsun gelisiminizi pekistirmek ve ülkemize daha iyi hizmet etmek için lisans egitiminizden sonra yüksek lisans ve doktora yapmanizi siddetle tavsiye ediyorum. Bunun için üniversitemizin güz ve bahar yariyilinda lisansüstü egitim için çiktigi ilanlari mutlaka takip edin ve basvurularinizi yapin” tavsiyelerinde bulundu.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 6. dönem mezuniyet töreni coskusu tüm ögrencilere mezuniyet belgesinin verilmesi ile birlikte sahnede toplu fotograf çekimi ve kep atma töreninin ardindan gerçeklesen Dj Onur ve Eymen’in sahne aldigi konser ile sona erdi.
Kaynak: İHA