Köpegi Öldürüp, Sahibinin Yaralayan Ve Tutuksuz Yargilanan Sanik 6 Yil 6 Ay Hapis Cezasi Aldi

Bolu’da köpek kavgasi nedeniyle tartistigi kisiyi tabancayla vurarak yaralayan ve kangal cinsi köpegini de öldüren sanik, tutuksuz yargilandigi davada ’Silahla kasten yaralama’ suçundan 6 yil, ’Bir ev hayvanini veya evcil hayvani kasten öldürme’ suçundan da 6 ay hapis cezasi aldi.

Köpegi Öldürüp, Sahibinin Yaralayan Ve Tutuksuz Yargilanan Sanik 6 Yil 6 Ay Hapis Cezasi Aldi
Olay, 15 Ekim 2021’de Mudurnu ilçesi Çagsak köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önce aralarinda husumet olan Kamil Akçay ile Bilal Över, küçükbas hayvanlarini otlatmaya çikardi. Sürülerin birbirlerine yaklasmasiyla Akçay’in köpegi ile Över’in çoban köpekleri kavga etti. Köpeklerin kavgasi nedeniyle Akçay ile Över arasinda da tartisma çikti. Tartisma sonrasi Över, köy muhtari olan babasi Mustafa Över’e ait tabancayla Akçay ile köpegini vurdu. Kangal cinsi köpek ölürken, karnina isabet eden kursunla yaralanan Akçay, saglik ekipleri tarafindan kaldirildigi hastanede tedaviye alindi.

3 yil süren dava sonuçlandi

Olayin ardindan jandarma ekiplerinin yakaladigi Bilal Över, sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkeme tarafindan tutuklandi. Över hakkinda ’Bir ev hayvanini veya evcil hayvani kasten öldürme’ ve ’Kasten yaralama’ suçlarindan dava açildi. Bolu’da cezaevinde 6 ay tutuklu kalan Över, daha sonra tahliye edildi. Bolu 1’inci Agir Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargilanan Över, karar durusmasinda hakim önüne çikti. Durusmada Kamil Akçay ile ailesi ve taraf avukatlari da hazir bulundu. Bilal Över ile Mustafa Över, mahkemede üzerlerine atili suçlamalari reddedip beraatlerini istedi. 3 yil süren dava sonunda Bilal Över, ’Silahla kasten yaralama suçundan 6 yil, ’Bir ev hayvanini veya evcil hayvani kasten öldürme’ suçundan da 6 ay hapse çarptirildi. Över’e adli kontrol sarti ve yurt disi çikis yasagi verildi.

Kaynak: İHA