Bilecik'te Mezuniyet Coskusu Yasandi

Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi’nde 2023-2024 egitim-ögretim yili mezuniyet töreni düzenlendi.

Bilecik'te Mezuniyet Coskusu Yasandi
Üniversitenin stadinda gerçeklesen mezuniyet töreni, ögrencilerin geçisiyle basladi.

Ardindan saygi durusunda bulunularak Istiklal Marsi okundu. Daha sonra mezun ögrencilerin adina konusma yapan lisans birincisi mezunu Gülnur Yildiz, “Mezunlari temsilen bugün bu konusmayi yapmaktan dolayi büyük heyecan ve gurur duyuyorum. Bes yil önceçiçegi burnunda ögrenciler olarak çiktigimiz yolculugu bugün burada mezun olarak sonlandiriyoruz. Yorucu geçen vizeler, finaller, ödev ve sunum hazirliklarini basariyla tamamlayarak geride birakiyoruz. Ögrenim insanin yasami boyunca devam eden bir faaliyet oldugu için ögrenim hayatimiz bitti demek dogru olmayacaktir” diye konustu.

Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kaplancikli, konusmasinda ailelere seslenerek; “Evlatlarinizla gurur duyunuz. Onlar “Ilim bil, irfan bil, söz bil” nasihatiyla bizlere yol gösteren Seyh Edebali’nin adini tasiyan Üniversitemizden; ülkemizin aydinlik geleceginin teminati, bilimsel bilgi ile donanimli, etik ve ahlaki degerleri yüksek, ilim-irfan ve söz bilen bireyler olarak mezun oluyorlar. Evlatlarinizin egitim hayatlari boyunca onlarin yaninda ve destekçisi oldunuz. Simdi ise evlatlarinizin bu mutluluguna hep birlikte ortak olmaktayiz” dedi.

Konusmalarinin ardindan tören, halk oyunlari gösterisi, fakülte ve meslek yüksekokullarinda dereceye giren ögrencilere belge takdimi, mezun kütügüne isim çakilmasi ile devam etti. Son olarak mezunlarin keplerini coskuyla havaya atmasi ile tören sona erdi.

Törene; Bilecik Vali Vekili Akgün Corav, CHP Bilecik Milletvekili Yasar Tüzün, Jandarma Egitim Komutani Tugg. Ugur Ertekin, Bilecik Il Emniyet Müdürü Beyti Kalayci, Bilecik Belediye Baskani Melek Mizrak Subasi, akademik ve idari personel ile çok sayida aile katildi.

Kaynak: İHA