Battalgazi'de Metruk Yapilarin Yikimi Gerçeklestirildi

Battalgazi Belediyesi, deprem nedeniyle agir hasar alan binalarin kömürlük ve depolarinin yikimini gerçeklestirdi.

Battalgazi'de Metruk Yapilarin Yikimi Gerçeklestirildi
Battalgazi ilçesinde, deprem nedeniyle agir hasar alan binalarin yikim süreci devam ederken, yikim esnasinda yikilmayan kömürlük ve depolarin da yikimi gerçeklestirildi.

Yikimin devam ettigi Ataköy mahallesinde mahalle muhtari Elif Yemici çalismalardan dolayi büyük memnuniyet duyduklarini ve Battalgazi Belediyesi’ne tesekkürlerini sunarak sunlari söyledi:

"Öncelikle Battalgazi Belediye Baskanimiz Bayram Taskin’a, Fen Isleri Müdürümüz Engin Pepeler’e ve Battalgazi Fen Isleri çalisanlarina tesekkür ediyorum. Mahallemizde agir hasarli binalar vardi. Onlar yikildi. Ama bu kömürlükler metruk olarak kaldi. Bende Battalgazi Belediyesi’ne dilekçe verdim. Sayin Baskanimizla görüstüm. Bizi kirmadilar ve geldiler, bu çalismayi yapiyorlar. Çünkü bu kömürlüklerin içinde uyusturucu basta olmak üzere birçok uygunsuz durumlar oluyordu. Bizi bu dertten kurtardiklari için Battalgazi Belediyesine çok tesekkür ediyorum."

Battalgazi Belediyesi Fen Isleri Müdürü Engin Pepeler, yürütülen çalismalar hakkinda bilgi verdi. Pepeler, yaptigi açiklamada, “Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü tarafindan daha önce yikilan binalarin kömürlükleri yikim esnasinda yikilmamisti. Sayin Valimizin mahalle muhtarlari ile yaptigi toplantida, Sayin Baskanimiz da oraya istirak etmislerdi. Vali Bey bu toplantida yikilmayan kömürlüklerin belediye marifetiyle yikilmasi hususunda bizlere talimat verdi. Bu talimat dogrultusunda muhtarlarimizdan aldigimiz dilekçelere istinaden yikilan binalarin yikilmayan deposu, kömürlügü dedigimiz kisimlarinin yikim islemlerine basladik. Yikim sonrasinda ise araziyi düzenleyerek muhtarlara teslim ediyoruz” dedi.

Bu kapsamda Ataköy, Ferhadiye, Zafer ve Üçbaglar mahallelerinde kömürlüklerin yikimini gerçeklestirdiklerini belirten Pepeler, çalismalarin titizlikle sürdügünü ifade etti.

Pepeler, “Simdiye kadar 3-4 mahallede bu islemleri tamamladik. Önümüzdeki günlerde diger mahallelerde de benzer çalismalarimiza devam edecegiz. Amacimiz, depremin olustugu tahribati en kisa sürede ortadan kaldirarak, mahalle sakinlerine temiz ve güvenli bir ortam sunmaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA