SUBÜ'den Arnavutluk'ta Bir Is Birligi Daha

SUBÜ ve Arnavutluk’un Tiran New York Üniversitesi arasinda egitim-ögretim, Ar-Ge ve uluslararasi is birligine katki saglamak; bilimsel etkilesim, kültürel degisim ve ortak çalismalardan karsilikli yarar saglamak amaciyla is birligi protokolü imzalandi.

SUBÜ'den Arnavutluk'ta Bir Is Birligi Daha
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Arnavutluk’ta bulunan Tiran New York Üniversitesi (UNYT) arasinda is birligi protokolü imzalandi. Protokol SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik ve UNYT Rektörü Prof. Dr. Ali Günes tarafindan imza altini alinirken, törende SUBÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan ve Dil Egitim-Ögretim Uygulama ve Arastirma Merkezi (SADEM) Müdürü Doç. Dr. Serhat Küçük de yer aldi. Protokol ile iki kurum arasinda belirli parametrelerde esdegerligin saglanmasi ve ögrencilerin islemlerinin kolaylastirilmasi için bir komisyon olusturulacak. Erasmus+ ve Mevlana degisim programlari ile akademik ve idari personel ile ögrenci hareketlilik saglanacak ve yeni projeler için akademisyenler, arastirma merkezleri ve ögrenciler arasinda ortak çalismalar tesvik edilecek.

Is birlikleri ile daha da yakinlasiyoruz

Arnavutluk’ta Kanada Teknoloji Enstitüsü’nün ardindan UNYT ile de is birligi yapmaktan memnuniyet duyduklarini belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saribiyik, “Balkan cografyasina tarih ve gönül baglariyla bagliyiz. Akademik düzeydeki birliktelikler bu baglari çok daha farkli ve faydali platformlara tasimayi sagliyor. Imkânlari paylasmak, birlikte projeler gelistirmek, karsilikli hareketliliklerle birbirimizi tanimak, Ar-Ge faaliyetleri gerçeklestirmek bizleri daha da yakinlastiriyor. Insallah imzaladigimiz bu protokol de birçok güzellige vesile olacaktir. Ilgileri için Ali hocama ve ekibine çok tesekkür ediyorum” diye konustu.



Karsilikli fayda sagliyor

2002 yilinda Arnavutluk’un ilk özel üniversitesi olarak kurulduklari bilgisini paylasan UNYT Rektörü Prof. Dr. Ali Günes, “2018 yilindan itibaren Türkiye Maarif Vakfi çatisi altinda egitim-ögretim faaliyetlerimizi sürdürüyor ve tamamen Ingilizce egitim veriyoruz. Hizli bir dönüsüm içerisindeki dünyada günümüzde birçok yeni bölüm ve programin olusturulmasi gerekiyor. Temel bölüm ve programlar ise degisimle kendi içerisinde dönüsüyor. Bu noktada birliktelikler olusturarak imkânlari paylasmak karsilikli birçok fayda sagliyor. SUBÜ, Türkiye’de +1 Egitim Modeli’nin ve uygulamali egitimin öncüsü. Imzaladigimiz bu protokolle iki üniversite olarak ciddi faydalar elde edecegimize inaniyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA