Sakarya'da Uyusturucu Operasyonlari Açiklamasi 21 Gözalti

Sakarya’nin Kocaali, Sapanca, Hendek ve Pamukova ilçelerinde jandarma ekiplerince gerçeklestirilen uyusturucu operasyonlarinda 21 süpheli gözaltina alindi. Kocaali’de gerçeklestirilen operasyonda görüntü alan jandarmaya ait drona av tüfegi ile ates açan ve jandarma personelinin üzerine traktör sürerek hakaretlerde bulunan 2 sahis hakkinda sorusturma baslatildi.

Sakarya'da Uyusturucu Operasyonlari Açiklamasi 21 Gözalti
Sakarya Il Jandarma Komutanligi sorumluluk bölgesinde uyusturucu ve kaçakçilik ile mücadele operasyonlari sürüyor. Bu çerçevede jandarma KOM, asayis, istihbarat ve JASAT ekiplerince Kocaali, Sapanca, Hendek ve Pamukova ilçelerinde operasyonlar gerçeklestirildi.

Kocaali ilçesinde gerçeklestirilen operasyonda 520 kök kenevir bitkisi, 200 gram esrar, 16 kök skunk bitkisi, 1 adet hassas terazi, 1 adet esrar ögütme aparati, 4 adet 9 mm tabanca fisegi, 8 adet ruhsatsiz av tüfegi, 15 adet av tüfegi fisegi, 3 adet kurusiki tabanca, 6 adet kurusiki tabanca fisegi, 5 adet cep telefonu ele geçirildi. Operasyonda, Z.E. (58), Y.S. (53), S.A.Y. (72), A.K. (54), H.D. (45), E.K. (56) ve S.K. yakalanarak gözaltina alindi. Süphelilerden; Y.S. olay yerinde görüntü alan jandarmaya ait drona av tüfegi ile açmasindan dolayi ‘Genel Güvenligi Tehlikeye Sokma’ suçundan, S.A.Y. isimli sahsa ise görevini yapmaya çalisan jandarma personelinin üzerine traktör sürerek hakaretlerde bulunmasindan dolayi ‘Kasten Yaralamaya Tesebbüs” ve ‘Kamu Görevlisine Hakaret’ suçlarindan dolayi ayrica sorusturma baslatildi.

Sapanca ilçesinde gerçeklestirilen operasyonda; 13 kök kenevir bitkisi, 1 adet ruhsatsiz av tüfegi ve 14 adet av tüfegi fisegi ele geçirildi. E.B. (44) ve I.G. (44) isimli iki süpheli hakkinda adli islem baslatildi. Hendek ilçesinde ise 84 kök kenevir bitkisi ele geçirilirken yakalanan olay süphelilerinden A.A. (67) ifadesinin alinmasinin ardindan serbest birakildi, H.K. (50) gözaltina alindi.

Pamukova’da düzenlenen operasyonda; 173 gram bonzai, 35 gram esrar, 4 gram metamfetamin, 5 gram skunk, 1 adet hassas terazi, 4 adet uyusturucu kullanma aparati, 1 adet ruhsatsiz av tüfegi, 43 adet uyusturucu hap ile 2 milyon 200 bin TL para ele geçirildi. Bu operasyonlarda; N.E. (22), E.Y. (22), K.K. (17) ve E.V. (22) hakkinda sorusturma baslatildi. Toplamda 617 kök kenevir bitkisi, 235 gram esrar, 173 gram bonzai, 16 kök skunk bitkisi, 5 gram skunk, 4 gram metamfetamin, 43 adet uyusturucu hap, 4 adet uyusturucu madde kullanma aparati, 1 adet esrar ögütme aparati, 2 adet hassas terazi, 4 adet tabanca fisegi, 10 adet ruhsatsiz av tüfegi, 164 adet av tüfegi fisegi, 3 adet kurusiki tabanca, 6 adet kurusiki tabanca fisegi, 5 adet cep telefonu ile 2 milyon 200 bin TL para ele geçirilirken, 21 süpheli hakkinda da adli islem baslatildi.
Kaynak: İHA