Ordu Manzarali Dag Kizagi, Bölgenin Yeni Turizm Rotasi Oldu

Ordu’da, sehrin seyir terasi olarak adlandirilan 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye kurulan dag kizagi, yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekiyor. Ordu’nun yesil ve mavi ile bulustugu manzara esliginde, findik bahçelerinin de arasindan geçen dag kizagi, misafirlerine adrenalin dolu dakikalar yasatiyor.

Ordu Manzarali Dag Kizagi, Bölgenin Yeni Turizm Rotasi Oldu
Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin girisimleri ile, Ordu’nun seyir terasi olarak adlandirilan 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye insa edilen dag kizagi parkuru hizmete açildi. Toplamda 29 kizagin bulundugu alanda adrenalin yasamak isteyenler ilgi gösterirken, kizaklarin saatteki hizi ise en fazla 40 kilometre olarak sinirli.

Ordu’nun essiz Boztepe manzarasi esliginde, yesil ve mavinin bulustugu noktada, findik bahçelerinin de arasindan geçerek yapilan, kaza riskinin olmadigi adrenalin dolu kizak, bölge halkinin oldugu kadar yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekiyor.

“Ordu ve Boztepe için büyük bir turizm atagi”

Tesisin Yönetim Kurulu Üyesi Adem Çapar, “Biz, yesilin ve mavinin bulustugu yerde, kaza olayinin sifir oldugu, en garantili adrenalini yasatmak için Türkiye’de ilk yerimizi yaptik. Boztepe ve Ordu için çok büyük bir turizm atagi oldu. Su anda çevre illerden ve dis ülkelerden gelmeye, sosyal medyada da konusulan güzel bir adrenalin merkezi oldu. 3 yasindan sonraki çocuklar, 80 yasindaki insanlar gelip, kayip egelenerek indikleri güzel bir mekan yaptigimiz için mutluyuz” diye konustu.



“Ordu manzarasi esliginde kizak”

Ilginin , beklediklerinden daha fazla oldugunu ifade eden Çapar, “Gerçekten insanlar kaymaya çok merakliymis, herkesi bekliyoruz. Açildigindan bu yana insanlar bizi yalniz birakmadilar. Yesil maviyi ayni anda görmek, findik bahçesinin arasinda kaymak, Ordu manzarasi zaten dehset güzellikte. Biz firma olarak 700’ün üzerinde park yaptik, sunu gönül rahatligi ile söyleyebilirim, Boztepe’deki manzaramiz ve kizagimiz ilk 5’te. Parkurumuz adrenalini en yüksek noktada tutacak olan 2 buçuk ile 3 dakika arasinda sürüyor. Araçlarimiz saatte 40 kilometreyi geçmeyen hizda gidiyor. Otomatik sensörleri ile çarpismayi önlüyor” ifadelerine yer verdi.

“Bu duygunun yasanmasi lazim”

Dag kizagini kullanan Esra Güney, ilk kez bindigini, çok heyecanli ve güzel oldugunu belirtti.

Heyecan dolu dakikalar yasadigini ifade eden Güney, “Rüzgari hissediyorsunuz, bu duygunun yasanmasi lazim. Ben kendim adrenalini severim, iyi ki böyle bir tesis kurulmus” dedi.



“Kütahya’dan dag kizagi için geldim”

Aslen Ordulu olan ancak Kütahya’da yasayan ve sosyal medyada gördügü üzere dag kizagini kullanmaya gelen Zeynep Bilgin, “Çok güzel, çok begendim. Ilimize böyle bir sey yapildigi için çok memnunuz. Burayi sosyal medyada gördüm” ifadelerine yer verdi.

Manisa ilinden gelen Elif Sude Kaya ise, kizagi sosyal medyada gördügünü ve ilgisini çektigini, Karadeniz turunda bu kizagi kullandiklarini belirtti.

Kaynak: İHA