Malatyali Üreticiler Üretecek Dünya Tüketecek

Üreten Yöre Üreten Türkiye projesi il bulusmalarinin 5.’si Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi’nda gerçeklestirildi. Deprem bölgesindeki üretim ve ticaretin hareketlendirilmesi için gerçeklestirilen bulusmada yerel üreticiler perakende ve e-ticaret sektörünün en büyük firmalari ile bir araya geldi.

Malatyali Üreticiler Üretecek Dünya Tüketecek
Güvenilir Ürün Platformu tarafindan hayata geçirilen ve bakanliklar, STK’lar ve önemli kurumlardan olusan birçok paydas ile protokolü imzalanan Üreten Yöre Üreten Türkiye projesinin 5. il bulusmasi Malatya’da gerçeklestirildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi, Gida Perakendecileri Dernegi, Malatyali Is Insanlari Dernegi, Malatya Egitim Vakfi paydasliginda düzenlenen etkinlikte Malatyali üreticiler 30’a yakin büyük alici ve yatirimci ile yüz yüze görüsme firsati yakaladi.

Bulusmanin açilisinda konusan Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, deprem sonrasi Malatya’daki hasara deginerek, “35 bin 680 binamiz agir hasar aldi. 27 bin 500 bagimsiz is yerimiz kullanilamaz hale geldi. Odamizin 10 bin 600 üyesinin tamami depremden dogrudan ve dolayli yoldan etkilendi. Agir hasarli konut sayisiyla Hatay’dan sonra ikinci sirada yer alan Malatya, agir hasarli isyeri sayisinda ise birinci sirada yer aliyor. Yani, Malatya olarak depremi en agir haliyle yasadik. Depremin üzerinden 16 ay geçti. Yeniden ayaga kalma mücadelesi verdigimiz bu günlerde gelen her türlü destegin ve uygulanan projelerin büyük önemi var. Bu kapsamda Güvenilir Ürün Platformu tarafindan hayata geçirilen Üreten Yöre Üreten Türkiye projesinin sehrimizde de uygulanmasi büyük önem arz ediyor. Deprem sonrasi ciddi personel göçü verdik. Personel kaybimiz üretimi ilk günlerde durma noktasina getirdi. Bugüne kadar gerek hükümetimiz, gerekse çesitli fonlardan gelen destekler yeniden ayaga kalkma mücadelemize can suyu oldu. Ama artik balik vermek yerine, balik tutmayi ögretme zamani. Kredi ve hibe gibi destekler elbette önemli, ancak ürün alimlari yapmak, is baglantilari saglamak daha da önem arz ediyor. O nedenle bugün ülkemizin en önemli firmalarinin yetkililerinin, üyelerimizle görüsme saglamasi, ürünleri incelemesi ve is baglantilari kurmasi bizler için altin degerinde” diye konustu.

Proje ortaklarindan Güvenilir Ürün Platformu Baskani Celal Toprak, Gida Perakendecileri Dernegi Baskani Alp Önder Özpamukçu, Malatyali Is Adamlari Dernegi (MIAD) Baskani Yunus Aktas ve Malatya Egitim Vakfi (MEV) Baskani Mustafa Tecdelioglu da birer konusma yapti.
Kaynak: İHA