Kadin Girisimci Adaylarina Yapay Zeka Egitimi

Genç Gelisim ve Girisim Dernegi ile Türk Kizilay Kadin Kollari’nin koordinatörlügünde yürütülen ve SUBÜ’nün ortagi oldugu ‘Yapay Zeka Destekli Kadin Girisimciligi Yayginlasiyor’ baslikli proje kapsaminda 20 kadin girisimci adayina egitim verildi.

Kadin Girisimci Adaylarina Yapay Zeka Egitimi
Sakarya Uygulamali Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) ortagi oldugu, Genç Gelisim ve Girisim Dernegi ile Türk Kizilay Kadin Kollari’nin ortaklasa yürüttügü ve Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü’nün destekledigi ‘Yapay ZekA Destekli Kadin Girisimciligi Yayginlasiyor’ baslikli projede 2’inci egitim tamamlandi. SUBÜ Geyve Meslek Yüksekokulu Ali Fuat Pasa Eyüboglu Yerleskesi’nde gerçeklesen egitime 20 kadin girisimci adayi katilim sagladi.

Kadin girisimcilerin dijital dönüsüm süreçlerine adapte olmalarini ve is dünyasinda rekabet güçlerini artirmalarini amaçlayan proje kapsamindaki egitimi Geyve MYO Ögretim Üyesi Dr. Berrin Saritunç verdi. Saritunç katilimcilara; ChatGPT, DALL-E, Bing Chat, Synthesia, ImageBind, Murf, Pictory, HitPaw AI Photo Enhancer, Jasper AI ve Fireflies.ai gibi yapay zeka destekli araçlari anlatti. Bu araçlari is süreçlerini optimize etmek ve yenilikçi çözümler üretebilmek için nasil kullanabilecekleri hakkinda bilgilendirmelerde bulundu. Egitim sonunda kadin girisimci adaylarina katilim sertifikasi takdim edildi.
Kaynak: İHA