'Gezici Kütüphane' Hizmetiyle Kitapseverler Kitapla Bulusturuluyor

Bayburt’ta Mart ayinda vatandaslarin hizmetine sunulan Gezici Kütüphane, vatandaslari kitapla bulusturmaya devam ediyor.

'Gezici Kütüphane' Hizmetiyle Kitapseverler Kitapla Bulusturuluyor
Bayburt Il Halk Kütüphanesi Müdürlügünün talebi ile Kütüphaneler ve Yayimlar Genel Müdürlügü tarafindan Bayburt’a gönderilen gezici kütüphane otobüsü, ilk olarak Konursu köyündeki kitapseverlere tanitilmisti.

Vatandaslara kitap okuma ve ödünç verme, internet erisimi, film gösterimi, süreli yayinlardan ve egitici oyuncaklardan yararlanma gibi hizmetlerin verildigi gezici kütüphane aracinda 5 binin üzerinde her kesime uygun güncel kitap koleksiyonu bulunuyor, kütüphane tarafindan söz konusu eserlerin kayit islemleri tamamlandiktan sonra hizmete sunuluyor.

Gezici Kütüphane Pazartesi, Sali ve Çarsamba günleri 11.00 ile 20.00 arasinda Saray Bahçesi’nde, Persembe günleri ise köylerde vatandaslara hizmet götürüyor.

Vatandaslar gezici kütüphaneler araciligiyla sadece basili bilgi kaynaklarina degil, elektronik ortamda sunulan bilgilere de erisebiliyor, ayni zamanda e-devlet uygulamalarini kullanabiliyor. Çocuklar için ise egitici zeka oyunlari, yüz boyama etkinligi, desteklemeye yönelik kitap ayraci tasarimi, boyama etkinligi gibi çesitli hizmetler sunuluyor.

Öte yandan gezici kütüphaneler yurt genelinde yasayan kütüphaneler anlayisi çerçevesinde kütüphanecilik hizmetlerinin çok boyutlu olarak ülkenin en ücra kösesine kadar yayginlastirilmasi çalismalari dahilinde hayata geçmis, yerlesik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan kullanicilara hizmet götüren halk kütüphanesi hizmet birimleri olarak tanimlaniyor.
Kaynak: İHA