Gediz Müftüsü Sebahattin Turan Açiklamasi 'Vatandaslarimizin Emanetlerini Ihtiyaç Sahiplerine Ulastiriyoruz'

Kütahya’nin Gediz ilçesinde, Türkiye Diyabet Vakfi tarafindan Kurban Bayrami’nda vatandaslardan toplanan etler ihtiyaç sahiplerine dagitilmaya baslandi.

Gediz Müftüsü Sebahattin Turan Açiklamasi 'Vatandaslarimizin Emanetlerini Ihtiyaç Sahiplerine Ulastiriyoruz'
Bu çerçevede Gediz Müftülügü ve Diyanet Vakfi Gediz Subesi tarafindan Kurban Bayraminda bagis olarak alinan 250 kilo etin dagitimi personel tarafindan yapiliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Türkiye Diyanet Vakfi Gediz Sube Baskani Müftü Sebahattin Turan, “Türkiye Diyanet Vakfimiz Diyanet Isleri Baskanligimizla birlikte her yil vekâletle kurban kampanyasi yapiyor. Kampanyaya milletimizin destegi her yil artarak devam ediyor. Bu kapsamda bu yil ülkemizden ve yurtdisi temsilciligimizin ve vatandaslarimizin bulundugu yerlerden yaklasik olarak 750 bin vekâlet Vakfimiza teslim edildi” dedi.

Müftü Turan, “Gediz’imizden de bu kapsamda 504 vekâlet vatandaslarimiz tarafindan bize teslim edildi, kurbanlar kesildi ve mazlumlara magdurlara ulastirildi. Burada önemli olan su ki biz ilçemizde vatandaslarimizdan sadece kurban istemedik, ayni zamanda kurban kesemeyen magdur vatandaslarimiz için de Vakfimizdan ilk defa kurban eti istedik. Bu kapsamda Vakfimiz 250 kilo dondurulmus eti ilçemize gönderdi ve biz de dagitimina basladik. Rabbim develetimizi ve milletimizi payidar eylesin. Devlet bu. Devlet hizmeti ve devlet hizmetine yapilan katki bu. Çünkü devlete ve devlet hizmetine yapilan katki, destek aslinda dogrudan kendimize vatandaslarimiza yapilmis demektir. Devletin bir görevlisi olarak yapilan bu profesyonel hizmetle iftihar ediyorum. Rabbim daha fazlasini yapabilmeyi hepimize nasip etsin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA