Geçit, 'Yaslilarimiz Bizim Canli Tarihimiz, Hafizamizdir'

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, Yesilyurt Belediyesinin sosyal sorumluluk projelerinden ‘Bastâci’ Projesi kapsaminda verilen hizmetlerden yararlanan Hasibe Sarikaya’nin evine konuk oldu.

Geçit, 'Yaslilarimiz Bizim Canli Tarihimiz, Hafizamizdir'
Yesilyurt Ilçesinde genç yasli, kadin erkek, çoluk çocuk herkes ile iletisim baglarini ve gönül köprülerini canli tutan Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, hasta ve yasli ziyaretleriyle de büyüklerin gönüllerine dokunmaya devam ediyor. Son olarak Yesilyurt Belediyesinin sosyal sorumluluk projelerinden ‘Bastaci’ Projesi kapsaminda Hasibe Sarikaya’nin evine misafir olan Baskan Geçit, projesi kapsaminda verilen hizmetleri inceledi hem de Hasibe teyzeyle sohbet etti. Önemli bir projenin ilçede devam ettirdiklerinin altini çizen Baskan Geçit, ‘Yaslilarimiz bizim canli tarihimizdir, ayni zamanda yaslilarimiz bizim hafizamizdir’ diyerek, yaslilarin tecrübe ve deneyimlerinden her zaman yararlandiklarina dikkat çekti.

Baskan Geçit, “Yerel yönetimler ve gönül belediyeciliginin geregi olarak, ‘Insani yasat ki devlet yasasin’ anlayisi ile basta yasli çinarlarimiz olmak üzere ilçe sakinlerimizi sik sik ziyaret ederek onlara moral vermeye büyük özen gösteriyoruz. Taleplerini ve beklentilerini dinliyor, notlarimizi aliyoruz. Gerçeklestirdigimiz ziyaretlerde insanlarimizin gönül dünyasindaki güzelliklerle, samimiyetle güzel anlar geçiriyoruz. Bu ülke için, bu millet için ömürlerini vakfederek katma deger üreten yaslilarimiza her seyden önce bir vefa borcumuz var. Toplumun hafizasi, asirlik çinarlarimiz olan yaslilarimizin saglikli, temiz ve güzel bir hayat yasamasi bizim için önemlidir. ‘Bastaci’ projesi kapsaminda yaslilarimizin ve ihtiyaç sahibi hemsehrilerimizin evlerini temizleyen, kisisel bakimlarini yapan ekiplerimizde, yasli vatandaslarimizin hiçbir zaman yalniz olmadiklarini hissettiriyorlar. Bizlerde bugün Hasibe teyzemizin evine misafir olduk, hos sohbetinden yararlandik, duasini aldik. Yaslilarimiz Yesilyurt’umuzun degerleri ve yasayan hafizalaridir. Ilçemizdeki her bir vatandasimizin mutlulugu için çalismaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA