Ev Hanimi Kadinin Örnek Azmi Açiklamasi Açik Ögretim Ile Ortaokul Ve Liseyi Bitirdi, 2 Kitap Yazdi

Kastamonu’da yasayan 40 yasindaki kadin, açik ögretim ile lise mezunu olup iki tane kitap yazdi. Azmi ile örnek olan Hikmet Pencereci, üçüncü kitabinda Kurtulus Savasi’nda yasanan bir hikayeyi satirlarina tasiyacak.

Ev Hanimi Kadinin Örnek Azmi Açiklamasi Açik Ögretim Ile Ortaokul Ve Liseyi Bitirdi, 2 Kitap Yazdi
Kastamonu’da yasayan 40 yasindaki ev hanimi Hikmet Pencereci, ailesi tarafindan ailesi tarafindan okula gönderilmedigi için egitimini açik ögretim ile tamamladi. Ilkokulu bitirdikten sonra okula gidemeyen Pencereci, küçük yaslardan itibaren hayalini kurdugu yazarlik için ortaokul ve lise egitimini açik ögretimden tamamladi. Okuma ve yazma becerilerini kendi çabasiyla gelistiren Pencereci, babasina olan sevgisini anlatan siirler yazmaya basladi.

Yazdigi siirleri biriktirmeye baslayan Pencereci, evlendikten sonra da yazma hayalinden kopamadi. 2018 yilinda çok istedigi ancak gerçeklestiremedigi ögretmenlik hayalinin hikayesini yazmaya karar veren Pencereci, iki yillik bir ugrasin ardindan yasadiklarini ve hayallerini kitap haline getirdi. Pencereci, yazdigi kitabi bastirabilmek için de ev çiçekleri yetistirip semt pazarlarinda satti. Biriktirdigi parayla ilk kitabini yayimlayan Hikmet Pencereci, ilk kitabi yayimlandiktan sonra, 2,5 yillik bir çalisma ile ikinci kitabi olan “Firtinali Kasim"i yayimladi. Gerçek bir hikayeden esinlenerek yazdigi ikinci kitabindan da olumlu dönüsler ve elestiriler alan Hikmet Pencereci, üçüncü kitabi için çalismaya basladi.

Hikmet Pencereci, üçüncü kitabini da Balkan ve Kurtulus Savasi’nda, Çanakkale’de en çok sehit veren illerin basinda gelen Kastamonu’da Kurtulus Mücadelesi sirasinda yasanan gerçek bir hikayeyi yazmak istedigini söyledi.



“Çocukluktan itibaren yazmaya olan askim kitaplarimla sonuçlandi”

Yazma isteginin küçük yaslardan itibaren basladigini söyleyen Hikmet Pencereci, “Bu istegimin dogrultusunda ilk kitabimi 2021 yilinda ’Kaderin Izi’ adiyla bastirdim. Daha sonra ise bu yil çikardigim ’Firtinali Kasim’ isimli kitabimla tekrar okurlarimla bulustum. Yazmanin herkes için farkli yani var, kimisi duygusunu sarki söyleyerek kimi yazarak kimi resim kimi dansla anlatir. Benim de çocukluktan itibaren yazmaya olan askim kitaplarimla sonuçlandi ve ben bu sonuçtan çok memnunum. Yazmanin belirli bir zamani yok, kendinizi ne zaman yazmaya hazir hissediyorsaniz o zaman yazarsiniz. O duygu bana ne zaman geliyorsa mutlaka yazarim. Kitaplarimin basilmis halde okuyucularima ulastigini görmek beni çok mutlu ediyor” dedi.



"Yazma aski bitmeyen bir duygu"

Ilk kitabini çikartmak için 2018 yilinda çalismalara basladigini belirten Hikmet Pencereci, “Kitabin hikayesini olusturmam 2 yil kadar sürdü. 2021 yilinda da ilk kitabim olan ’Kaderin Izi’ okurlarla bulustu. Ardindan 2,5 yil gibi bir aradan sonra 2023 yilinda da çalismalarina basladigim ’Firtinali Kasim’ isimli kitabimi çikarttim. Bu yazma aski bizler de hiç bitmeyen, ölmeyen bir duygu. Kitaplarim okundukça çok mutlu oluyoruz. Ikinci kitabimiz, gerçek bir hayat hikayesinden uyarlandi. Kitabimizda herkesin kendisinden bir parça bulabilecegi, hayatin içinden olusturdugumuz bir kitap” diye konustu.



“Firtinali Kasim isimli kitabim gerçek bir hikayeden olusuyor”

“Firtinali Kasim” isimli kitabin gerçek bir hayat hikayesinden olustugunu söyleyen Hikmet Pencereci, “Ben bu hikayeyi duydugumda çok etkilenmistim. Aslinda kitabimizin sonunda karakterimiz ölüyor. Bu hikayeyi yazarken çok içime dokundu, bunun sonu böyle bitmemeli diye düsündügüm için ufak bir dokunus yaptim. Hikayemizin konusu yine bir kadin karakter. Aslinda kitapta baglilik, sevgi, ihanet ve basariya giden yoldaki taslari görüyoruz. Emegin, mücadelenin, alin terinin, dogrulugun ve dürüstlügün bizlere kapilarini nasil açacagini ya da aksini düsündügümüz zaman ihanetin, yalanin, yanlis kararlarimizin bizleri nereye götürecegine dair bir hikaye olusturduk” seklinde konustu.



“Çocuklugumda küçük küçük siirler yaziyordum, simdi roman yaziyorum”

Yazma isteginin küçük yaslardan itibaren devam ettigini söyleyen Pencereci, “Çocuklugumdan beri yazmak hayalim hep vardi. Çocuklugumda küçük küçük siirler yaziyordum. Daha sonra bu siirlerim hikayelere, hikayeler romanlara dönüstü. Küçük defterlere karaladiklarimi büyük defterlere geçirmeye basladim. Defterden sonra ajandalara notlar almaya basladim. Yazma benim hayalim oldugu için ben de kendi hayalimi gerçeklestirmek için kendi kendime adimlar attim. Kitaplarimin yani basimda durmalarindan dolayi çok mutluyum. Ben ev hanimiyim. Günlük sosyal hayatim bulunuyor. Burada yaptigim bir takim islerim oluyor. Kendi ailemizin içerisinde kendimize göre islerimiz oluyor. Sürekli çesitli kurslara katiliyorum. Kendimi her gün gelistirmeye çalisiyorum” ifadelerini kullandi.

"Diger kadinlara da ilham oldum"

Yazma istegi ya da yetenegi olan kadinlara ilham oldugunu belirten Pencereci, hayallerden vazgeçilmemesi gerektigini belirterek, “Ben kitabimi çikarttiktan sonra duyanlar olmus, beni arayanlar oldu. Senelerdir içerisinde bastirdiklari yazma istegi, yetenegi olan hanimlar, tebrik ettiler. Onlar da bu saatten sonra harekete geçip kendi hikayelerini gerçeklestireceklerini söylediler. Bunlar benim için çok güzel duygular. Kendi çevremde gönüllere dokunmak, güzel bir seylere araci olmak çok hosuma gidiyor. Baska kadinlara da ilham olduk. Ilk kitabim yayinlaninca haberlere çiktim. Bu haberleri okuyanlar da bana ulasip hem beni tebrik etti hem de kendi duygularini bastirdiklarini söylediler. Benden de fikirlerimi aldilar. Kitaplarimi okuyucularimizin okudugunu görmek beni çok mutlu ediyor. Kitabimizi alan, kitabimizi okuyup yorumlayan, elden ele ulastiran herkese tesekkür ediyorum. Iyi tepkiler alan hikayelerin güzel yerlere gelmesini temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA