Baskan Yavas'tan Tasarruf Tedbirleri Ile Ilgili Açiklama

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, tasarruf tedbirleriyle ilgili yaptigi açiklamada, "Tasarruf zaten yapilmasi gereken bir sey, zaten belediye baskanlarinin görevleri tasarruflu davranmaktir” dedi.

Baskan Yavas'tan Tasarruf Tedbirleri Ile Ilgili Açiklama
Baskan Yavas, çesitli temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar Belediye Baskani Burcu Köksal’i makaminda ziyaret etti. Yavas’i agirlamaktan duyduklari memnuniyeti dile getiren Baskan Köksal, Afyonkarahisar Belediyesi ile Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde protokol imzalayacagini ve kardes belediye olacaklarini vurguladi.

Ziyarette gazetecilerin sorulari üzerine hükümetin uyguladigi tasarruf tedbirlerine iliskin açiklamalarda bulunan Baskan Yavas, tedbirlerin olumlu yönde ekonomiyi etkileyecegini dile getirdi. Baskan Yavas, “Tasarruf zaten yapilmasi gereken bir sey. Biz ihalelerimizi açik yapmak suretiyle ve bunu kamuoyu ile kurusuna kadar harcadigimiz her parayi web sayfasindan açik bir sekilde vatandasi aktararak bugüne kadar getirdik. Bizim hayali ve hiçbir çilgin projemiz yoktu. Dolayisiyla bu tasarruf tedbirleri bizleri mutlaka etkiledi ama sonuçta olumlu yönde etkileyecek. Bakanla bu konuyu görüstük sanirim kendileri ufak tefek degisiklikler de yapacak konu ile ilgili. Bizi çok etkilemiyor ama diger belediyelerin ne kadar etkiliyor zamanla görecegiz. Ama biraz aceleci çiktilar tasarruf edelim derken bizim Ankara’da zarar ettigimiz konular var ama biz de buna seve seve uyacagiz. Zaten belediye baskanlarinin görevleri tasarruflu davranmaktir. Ülkemiz bu hale geldiyse yolsuzluk ve israf yüzünden geldi bizim özellikle de bu konuda yani belediye baskanlari olarak çok örnek olmamiz lazim ve insallah da olacagiz” dedi.

Gerçeklestirilen ziyaret daha sonra basina kapali olarak devam etti.
Kaynak: İHA