Bakan Kurum'un Ilk Ziyareti Deprem Bölgesi Malatya'ya

Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, bakanlik görevi devralmasinin ardindan ilk ziyaretini deprem bölgesi Malatya’ya gerçeklestirdi.

Bakan Kurum'un Ilk Ziyareti Deprem Bölgesi Malatya'ya
Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, bakanlik koltuguna oturduktan sonra ilk ziyaretini 6 Subat’ta yasanan asrin felaketinde agir yara alan Malatya’ya gerçeklestirdi. Dün aksam kente gelen Bakan Kurum ve ekibi, kent yöneticileri ile bir toplanti gerçeklestirdikten sonra bugün de sabah saatlerde il koordinasyon kurulu toplantisina katildi.

Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonunda yapilan toplantiya Vali Ersin Yazici’nin yani sira Malatya milletvekilleri, belediye baskanlari, sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

Bakanlik üst düzey yetkililerinin de tam kadro hazir bulundugu toplanti basina kapali olarak gerçeklestirilirken, Bakan Kurum gün boyu Malatya’da alanda birçok inceleme yapacak. Kent merkezinde rezerv alanlarinda devam eden insaat çalismalarini yerinde inceleyecek olan Bakan Kurum, depremin en çok zarar verdigi ilçeler olan Akçadag ve Dogansehir ilçelerine de giderek burada devam eden çalismalari takip edecek.
Kaynak: İHA