Bakan Kurum Açiklamasi 'Devlet Olarak Afet Bölgemizin Ayaga Kalkmasi Için Gereken Her Türlü Mücadeleyi Vermeye Çalistik'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Malatya’nin Akçadag bölgesinde yapimi devam eden konut ve isyerleri projelerini inceledi. Asrin felaketi sonrasi bölgede her türlü çalismayi sürdürdüklerini belirten Kurum, “Biz devlet olarak milletimizle el ele afet bölgemizin ayaga kalkmasi için gereken her türlü mücadeleyi vermeye çalistik” dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Devlet Olarak Afet Bölgemizin Ayaga Kalkmasi Için Gereken Her Türlü Mücadeleyi Vermeye Çalistik'
Bakanlik görevine gelir gelmez deprem bölgesi olan Malatya’ya gelen Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Balani Murat Kurum, yapimi süren konut ve is yerleri projelerini inceledi, yetkililerden bilgiler aldi. 6 Subat depremlerinin etkiledigi ilçelerden biri olan Akçadag ilçesine de giden Bakan Kurum, burada ilçe merkezinde yapimi süren çarsi projesini inceleyip yetkililerden bilgiler aldi.

Daha sonra ilçede yapimi tamamlanan TOKI deprem konutlarina geçen Bakan Kurum ve beraberindekiler evine yerlesen depremzede Dogan ailesini ziyaret etti. Bakan Kurum, “Biz devlet olarak milletimizle el ele afet bölgemizin ayaga kalkmasi için gereken her türlü mücadeleyi vermeye çalistik. O zaman 6 Subat sonrasinda bir taraftan enkaz kaldirdik bir taraftan hasar tespiti yaptik, bir taraftan yeni konutlarin yerlerini seçtik, temellerini attik. Hamdolsun bugün de sizin evinize gelip sizin mutlulugunuza sahitlik ediyoruz. Bizim için en güzeli bu, bize dua ediyorsunuz ya bizim için en büyük mutluluk bu. Sizleri burada bu saglam evlerde ailenizle, çocuklarinizla, huzur içerisinde yasiyorsunuz böyle. Bizim tek istegimiz bu. Hayirli ugurlu olsun, güle güle oturun insallah" dedi.

Deprem bölgesinde tüm depremzedelerin evlerini teslim edene kadar ekibiyle birlikte burada olacaklarini belirten Kurum, "Ne eksik varsa o eksikleri bir taraftan giderecegiz, bir taraftan takip edecegiz ve insallah el birligiyle yeni Akçadag’i, yeni Dogansehir’i, yeni Battalgazi’yi, yeni Yesilyurt’u insa edip Malatya’mizin insallah yüzünü sizlerin yüzünü güldürmeye devam edecegiz. En kisa zamanda Akçadag’a da iste bu konutlarda oldugu gibi tüm deprem bölgesinde de konutlarimizi teslim edecegiz” diye konustu.

Deprem sonrasi yapilan yeni yuvasina kavusan depremzede 50 yasindaki Servet Dogan’da basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere hükümete tesekkür ederek, “Devletimiz çok sükür gereken her seyi yapti. Buralar yapildi teslim edildi, herkesin biran önce evlerine tasinmasini istiyoruz. Evler çok güzel, devletimiz her seyin en kalitesini yapmis. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA