Sivas'ta Ögrencilere LGS Tercih Danismanligi Hizmeti Verilecek

Sivas’ta 2023-2024 Egitim-Ögretim Yili 2. Dönem Sonu Degerlendirme Toplantisi, Il Milli Egitim Müdürü Necati Yener baskanliginda gerçeklestirildi.

Sivas'ta Ögrencilere LGS Tercih Danismanligi Hizmeti Verilecek
Muhsin Yazicioglu Kültür Merkezinde gerçeklestirilen toplantiya, birim amirleri ve il genelindeki okul/kurumlarin müdürleri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan programda ilk olarak 1. dönem toplantisinda alinan kararlar ve bu kararlar dogrultusunda gerçeklestirilen çalismalar ele alindi. Daha sonra Türkiye Yüzyili Maarif Modeli kapsaminda yürütülen çalismalar üzerinde duruldu.

Il Milli Egitim Müdürü Necati Yener, Türkiye’nin gelecegine isik tutan, ögrencilerin becerilerini kesfetmelerini ve her alanda gelisimlerini destekleyen bir anlayisla hayata geçirilen Türkiye Yüzyili Maarif Modeli’nin iyi anlasilmasi, anlatilmasi ve en önemlisi etkin bir sekilde uygulanmasi gerektigine vurgu yaparak "Hem çocuklarimizi, hem de ülkemizi en iyi sekilde gelecege hazirlamak için önemli bir adim atildi. Bu adimi basariya ulastiracak, çocuklarimiza yeni ufuklar açacak, bu temel üzerinde; millî ve manevi degerlerine bagli, bilgili, kültürlü, çagin gereklilikleri ile donanmis, teknolojiyi kullanan, tasarlayan ve üreten, sporda, sanata, bilim de, kisacasi hayatin her alaninda kendini gelistirmis nesilleri yetistirecek olan maarif ailemizdir. Her birinizin bu sorumluluk bilinci ile hareket ettigini biliyorum. Ayni bilinç ve gayretle, çalismalarimizi sürdürecek, çocuklarimizi ve ülkemizi en iyi sekilde gelecege hazirlayacak olan yeni müfredatimizi etkin bir sekilde uygulayacagiz" dedi.

Toplantida, Milli Egitim Bakanliginca Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsaminda 2 Haziran’da yapilan merkezi sinav sonuçlari ve Sivas’in basari grafigi de ele alindi.

Milli Egitim Bakanliginin politikalari dogrultusunda Sivas Valiligi himayesinde Milli Egitim Müdürlügünce hayata geçirilen MIRAS Projesi kapsaminda yürütülen çalismalarin, ögrencilerin akademik basarisina önemli katkilar sagladigini belirten Yener, sinava katilim saglayan ögrencilerin basari grafiginde geçen yillara oranla önemli bir artis kaydedildigine vurgu yapti. Sinavda tam puan alinmasinin önemli oldugunu ancak asil önemli konunun tüm ögrencilerin basari grafiginin artmasi oldugunu belirten Yener, "Maarif ailemizin ve tüm paydaslarimizin destek ve çalismalari ile sinava katilim saglayan ögrencilerimizin basarili sonuçlar almasi bizleri mutlu etmistir. Moral ve motivasyonumuzu yüksek tutarak, çocuklarimiz için gecemizi gündüzümüze katmaya, emek vermeye basarilarimizi artirmaya devam edecegiz" dedi.

Yener, LGS tercih sürecinin de etkin ve verimli bir sekilde yönetilmesi gerektigini belirterek, "Bu süreçte çocuklarimiza en iyi sekilde rehberlik etmeliyiz. Belirledigimiz 201 noktada 17 Temmuz’a kadar ögrencilerimize LGS tercih danismanligi hizmeti verecegiz." dedi.

Toplantinin son bölümünde okul/kurum müdürleri görüs, öneri ve taleplerini dile getirdi.
Kaynak: İHA