Sakarya'da Yasli Yasam Merkezi Projesi Için Basvuru Yapildi

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Yusuf Alemdar’in seçim vaatleri arasinda yer alan, sehirdeki yaslilara huzur olacak Yasli Yasam Merkezi Projesi için Dogu Marmara Kalkinma Ajansi Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi’na (SOGEP) basvuru yapildi.

Sakarya'da Yasli Yasam Merkezi Projesi Için Basvuru Yapildi
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Yusuf Alemdar, seçim öncesi vaatlerini verdigi projeleri hayata geçirmek için adimlari birer birer atiyor. Bunlardan biri de Sakarya’da bir ele, bir omuza ihtiyaç duyan yaslilara huzur dolu bir yasami vadeden Yasli Yasam Merkezi projesiydi. Baskan Alemdar, konuyla ilgili önemli bir gelismeyi paylasarak proje için Dogu Marmara Kalkinma Ajansi Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi’na (SOGEP) gerekli basvurunun yapildigini açikladi.

Sosyal belediyecilik alaninda da basarili bir örnek olacak proje için en önemli adim olan basvuru, Büyüksehir’in yaslilar için ayirdigi bütçeye de büyük ölçüde katki olusturacak. Büyüksehir bu projeyle yaslilarin bakim ve destek hizmetlerine erisimini kolaylastirarak, kendi bakim ve ihtiyaçlarini karsilayamayan yaslilarin profesyonel destek hizmetinden faydalanmasini saglamayi amaçliyor. Ayrica Yaslilarin yalnizlik hissetmemesi, topluma katilimlarini saglamayi amaçlayan Büyüksehir, hayata geçirilecek bu merkezde yaslilarin yaninda olacak. Yaslilarin yasam kalitesini yükselterek, sosyal hayatla iç içe tutacak proje sayesinde ayrica issiz kadinlar ve gençler görecekleri egitim sonrasinda istihdam edilecek.

Sakarya’da yaslilarin huzurla yasamasi için gayretle çalismaya devam edilecegine yer verilen açiklamada, "Vatandaslarimizin hayatini kolaylastirmak, onlara bir el ve bir nefes olmak için gayretle çalistigimiz yeni dönemde yaslilarimizi da unutmayacagiz. Baskanimiz Yusuf Alemdar’in vaadi olan Yasli Yasam Merkezi için en önemli adim atildi. Sakaryali yaslilarimiz bu merkez sayesinde hayatlarini huzurla geçirecek, bir evlat sefkatiyle hizmet görecek ve sosyal yasamdan hiç kopmayacak. Yaslilarimiza huzuru temin etmek, onlarin hayir dualarini alabilmek için üretmeye, çalismaya devam edecegiz" denildi.
Kaynak: İHA