Sakarya'da 8 Araçli Feci Kaza Açiklamasi 1 Ölü, 6 Yarali

Sakarya’nin Geyve ilçesi D-650 karayolunda 3 tir, 2 ticari araç, 2 otomobil ve 1 panelvan olmak üzere toplam 8 aracin zincirleme kazada 1 kisi hayatini kaybetti, 6 kisi yaralandi. Kaza sebebi ile kilometrelerce araç kuyrugunun olustugu bölgede, trafik yaklasik 3 saat sonra tekrar açildi.

Sakarya'da 8 Araçli Feci Kaza Açiklamasi 1 Ölü, 6 Yarali
Kaza, saat 19.00 siralarinda Sakarya-Bilecik D-650 karayolu Geyve ilçesi Devebagirtan mevkiinde meydana geldi. Iddiaya göre, sürücüsünün ismi henüz ögrenilemeyen ve Geyve istikametinde seyir halinde olan 33 AFV 636 dorse plakali Volvo marka tir kontrolden çikarak makasladi. Sürüklenmeye baslayan tir bariyerleri de asarak karsi seride geçti. Karsi yönden gelmekte olan 61 AHD 565 plakali hafif ticari araç ile makaslayan tirin istikametinde seyir halinde olan 54 ADC 778 plakali hafif ticari araç, 34 UG 0395 plakali panelvan tipi araç, 07 PF 426 plakali tir, 42 CUB 62 plakali tir ile 54 BA 090 plakali otomobil ve 54 LL 821 plakali otomobilin karistigi zincirleme kazada ortalik adeta savas alanina döndü. Toplam 8 aracin karistigi kazada 6 kisi yaralanirken, 07 PF 426 plakali tir ile 42 CUB 62 plakali tir arasinda sikisarak hurdaya dönen 54 LL 821 plakali otomobilin sürücüsü Mehmet Burak, olay yerinde hayatini kaybetti. Her iki istikametinde trafige kapandigi kazanin ardindan bölgeye çok sayida itfaiye, saglik, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Iki istikamette yaklasik 3 saat sonra trafige açildi

Kazada yaralananlar, adrese ulasan saglik ekiplerince yapilan ilk müdahalelerinin ardindan çesitli hastanelere kaldirildi. Hayatini kaybeden sürücünün cansiz bedeni, sikistigi yerden saatler süren çalismanin ardindan çikarildi. Ekiplerin uzun ugraslari neticesinde kazaya karisan araçlar yoldan kaldirildi. Yaklasik 3 saat süren çalismalarin ardindan her iki istikamette trafige tekrar açildi. Uzun araç kuyruklarinin olustugu ve adeta savas alanina dönen bölge havadan dron ile de görüntülendi.

“Beni solladiktan 20-30 kilometre sonra kazaya karistigini gördüm”

Zonguldak’tan, Izmir’e dogru seyir halinde olan ve kaza sebebi ile yolda kalan kamyon soförü Hüseyin Bostanci, “Yaklasik 2 saat oldu burada bekliyoruz. Eregli’den, Izmir’e dogru gidiyorum. Bölgede ekiplerin çalismasi sürüyor. Birçok aracin karistigi zincirleme kaza çok sayida yarali oldugunu biliyoruz. Kazaya sebebiyet verdigi iddia edilen tir beni Adapazari’ndan D-650’e giriste solladi. Yaklasik 20-30 kilometre sonra kazaya sebebiyet verdigini ögrendim.

Konuya iliskin inceleme baslatildi.
Kaynak: İHA