Sadikoglu Açiklamasi 'Binalarla Dolu Fakat Içi Bosalmis Bir Sehir Istemiyoruz'

Malatya’nin nitelikli göç vermeye devam ettigini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, “Sehri hizlica ayaga kaldirarak bu göçü tersine çevirmeliyiz. Nitelikli insanini kaybetmis, binalarla dolu fakat içi bosalmis bir sehir istemiyoruz” dedi.

Sadikoglu Açiklamasi 'Binalarla Dolu Fakat Içi Bosalmis Bir Sehir Istemiyoruz'
Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, konteynerlerde faaliyet yürüten basin kuruluslarini ziyaret etti.

Ziyaretler sirasinda degerlendirmelerde bulunan Baskan Sadikoglu, “Üyelerimizin ve sehrimizin sorunlari ile taleplerimizi güçlü sekilde duyurabilmek ve kamuoyu olusturabilme noktasinda basinimiz en önemli görevi üstleniyor. Basin kuruluslarimiz ve basin emekçilerimizi ziyaretimizde Malatya gündemi üzerine fikir alisverisinde bulunup basta mücbir sebep halinin uzatilmasi, nitelikli personel göçü, kesilen kira yardimlari gibi sorunlarin daha fazla gündemde tutulmasi adina destek talebinde bulunduk” dedi.

Sehrin sorunlarinin çözümü için milletvekillerine çagrida bulunan Baskan Sadikoglu, “Devletimizin verdigi imkani kesinlikle haksiz yere kullanmayacagimizi, kullanma derdimizin de olmadigini ifade etmek isterim. Mücbir sebep süresinin 2 ay sonra sona ermesi gündemde. Is yerlerimiz teslim edilene kadar mücbir sebep devam etmeli. Konutlar teslim edilene kadar kira destegi devam etmeli. Gerek is yerleri gerekse konutlar teslim edilince destek kesilebilir. Bizler zaten daha fazla destek istemeyiz, bir an önce devletimize olan borcumuzu ödemek isteriz. Bu konuda siyasilerde bizi desteklemeli. Malatyalilik her zaman parti kimliginin önünde olmali. Is insanlarimizin ve sehrimizin gündeme getirdigimiz sorunlarinin çözümü için milletvekillerinin de destek olmasini bekliyoruz” seklinde konustu.

Nitelikli insanini kaybetmis, binalarla dolu fakat içi bosalmis bir sehre dogru gidildigi mesaji veren Baskan Sadikoglu, “Sehrimiz nitelikli göç vermeye devam ediyor. Gerek OSB’mizdeki personeller, gerek doktorlar, gerekse beyaz yakali dedigimiz tüm kesim bir bir sehri terk ediyor. Sehri hizlica ayaga kaldirarak bu göçü tersine çevirmeliyiz. Isçi-isveren payi olarak devlete ödedigimiz paranin çalisanlarimiza yansitilmasini ve bu sekilde sehrimizdeki çalisma sartlarinin cazip hale getirilmesini talep ediyoruz. Nitelikli insanini kaybetmis, binalarla dolu fakat içi bosalmis bir sehir istemiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA