OKA, Anadolu'daki Degerleri Gün Yüzüne Çikartiyor

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi tarafindan yapilan desteklerle Çorum’daki yöresel lezzetler gün yüzüne çikartilirken istihdama da destek saglaniyor.

OKA, Anadolu'daki Degerleri Gün Yüzüne Çikartiyor
Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA) destekledigi projeler ile bölgesinde ekonomiye ve istihdama katki sunarken, Anadolu’nun degerlerini de gün yüzüne çikariyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü koordinasyonunda OKA tarafindan uygulanan 2023 Yili Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) kapsaminda desteklenen Çorum Belediyesi’nin uygulayicisi oldugu “Çorum Belediyesi Isim Gücüm Üretim Projesi” ile Çorum mutfaginda öne çikan hamur isleri ve unlu mamüller odakli lezzetlere yönelik mutfak atölyesi kuruldu. Bir baska OKA destekli proje ile restore edilerek sehre kazandirilan Veli Pasa Hani‘nda kurulan mutfak atölyesinde Çorum Has Baklavasi, Çorum Su Böregi, cografi isaret tescilli Çorum Kuru Mantisi, Çorum Sekerlemesi yapiliyor. Mutfak atölyesinde, Çorum’da gastronomi alaninda hizmet veren isletmelerde çalisan personel ve sektörde yer almak isteyen issiz kadinlar, yöresel yemeklerin standardizasyonu, uygulanmasi gereken püf noktalar üzerine egitiliyor. Bu kapsamda Çorum’da, gastronomi sektörüne nitelikli eleman yetistirilmesi ve is hayatina kazandirilmasi hedefleniyor.

Bugünkü rakamla 5.2 milyon TL toplam bütçeye sahip, 3.9 milyon TL OKA destegi alan proje çerçevesinde agaç isçiligi atölyesi de kurulacak. Ahsap oymaciligi ile ahsap CNC mobilya operatörlügüne yönelik atölye için hazirliklar tüm hiziyla devam ediyor.

Birikim mutfagindan alti kulakli kuru manti yasatiliyor

SOGEP destekli Isim Gücüm Üretim Projesi kapsaminda kurulan mutfak atölyesi, geçen günlerde lansmani yapilan AnadoludakilerPlatformunda, birikim mutfaginin örnekleri arasinda gösterilen alti kulakli kuru mantinin yasatilmasina, dogru tekniklerle gelecek kusaklara aktarilmasina da aracilik ediyor.
Kaynak: İHA