Oguzlar'da OKA Destegiyle Turizme Yönelik Kurumsal Kapasite Artirilacak

Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi (OKA) Turizmin Gelistirilmesine Yönelik Teknik Destek Programi kapsaminda desteklenen “Oguzlar Belediyesi Turizm Çalisanlarini Egitiyor” baslikli proje kapsaminda mesleki egitimler basladi.

Oguzlar'da OKA Destegiyle Turizme Yönelik Kurumsal Kapasite Artirilacak
Altinkoz Sosyal Tesisleri’nde görevli 20 personele yönelik uygulanan egitim ile mutfak personellerine “Mutfak Yönetimi ve Satin Alma, Menü Hazirlama ve Planlama, Pisirme Teknikleri, Gida Hijyeni ve Güvenligi”, servis çalisanlarina ise “Verimlilik, Misafir Etkilesimi, Genel Servis Standartlari, Servise Hazirlik, Istasyon Hazirligi Standartlari, Servis Kurallari, Servis Görev Dagilimi ve Yönetimi, Müsteriye Ulasma Süreleri” konularinda egitimler veriliyor.

Kent merkezine 56 kilometre mesafede olan Oguzlar ilçesi, Obruk Baraji’nin yapimindan sonra, il içinden ve disindan ziyaretçi akinina ugruyor. 2012 yilinda insa edilen Altinkoz Sosyal Tesisleri, Oguzlar Belediyesi tarafindan isletiliyor. Tesis, çogunlugu yaz aylarinda olmak üzere yilda yaklasik 500 bin ziyaretçi agirliyor. OKA Turizmin Gelistirilmesine Yönelik Teknik Destek Programi kapsaminda uygulanan proje ile ilçede turizme yönelik kurumsal kapasitenin artirilmasi hedefleniyor.

OKA Turizmin Gelistirilmesine Yönelik Teknik Destek Programina basvurular devam ediyor. Program ile ilgili sorular marka@oka.org.tr adresine iletilebilir veya 03624312400 nolu telefondan Ajansa ulasilabilir.
Kaynak: İHA