Muhtarliktan Oldu Ama Hizmet Aski Bitmedi, Hizmete Ölülerden Basladi

Sivasli kisa süreli muhtar, muhtarliktan düsürülmesine ragmen köyüne hizmetten geri durmadi. Hizmete ölülerden baslayan kisa süreli muhtar, köy mezarligini günes enerjisi paneli ile suya kavusturdu.

Muhtarliktan Oldu Ama Hizmet Aski Bitmedi, Hizmete Ölülerden Basladi
Sivas’in Gemerek ilçesine bagli Eskiçubuk köyünde yasayan Ekrem Senol, 31 Mart yerel seçimlerinde muhtarliga adayligini koydu. Köy sakinlerinin oylariyla muhtar seçilen Senol bir süre sonra Yüksek Seçim Kurulu tarafindan adli sicil kaydi nedeniyle görevden alindi. Muhtarlik görevinden alinmasina ragmen hizmet aski sönmeyen Senol, görevden alindiktan sonra köy mezarligina sondaj yaparak günes enerjisi ile su çikardi, mezarligin temizligini yapti.

Muhtarliktan düsürülmesi onu durdurmadi

Eskiçubuk köyü eski muhtari Ekrem Senol, “Muhtardim, bir aksilik dolayisiyla görevden alindim. Mezarligimiz atil bir durumdaydi, ot içerisindeydi. Muhtarligi kazaninca ilk bayrama mezarligimizi yetistirdik. Otunu, tasini temizledik. Mezarligin suyu eksikti. Herkesin fidanini sulayacagi, mezarina su dökecegi bir su yoktu. Onun planini yaptik. Bende bir sondaj vuralim dedim. Günes paneli ile birlikte 24 saat suyumuz aksin dedim. Köylümüz faydalansin, mezar sahipleri bir tas su döksün dedik. Çok sükür yaptik, suyumuz akti. Çok da güzel oldu. Bizim köyümüzün de içme suyunda bir yetersizlik var. Daha önce köyden sebeke çekmeyi düsündük. Köyden almayalim, köyümüz de magdur olmasin dedik. Sondaj vurdurduk, günes paneli ile suyumuzu gün yüzüne çikardik. Herkesten Allah razi olsun” dedi.

Kaynak: İHA