Köy Okulu Ögretmenleri Tatil Degil, Okullarindaki Eksikleri Gidermeyi Tercih Etti

Batman’in Sason ilçesinde köy okulunda görev yapan idareci ve ögretmenler, yaz tatilinde okulda kalarak okulun boyasini ve tamiratini yaparak yeni egitim yilina hazirliyor.

Köy Okulu Ögretmenleri Tatil Degil, Okullarindaki Eksikleri Gidermeyi Tercih Etti
Sason ilçesine bagli Yücebag Yatili Bölge Ilk ve Ortaokulu ögretmen ve okulun idarecileri, yaz tatilinde okulda kalarak okulun iç ve dis boylari ile siniflari ve bahçedeki duvarlari boyadi. Okuldaki atil durumda olan sira ve masalari tamir edip zimparalayarak tekrar boyayarak yeniledi.

Ülke genelinde baslatilan tasarruf tedbirlerine destek sunmak için okul idaresi ve ögretmenlerinin bir araya gelerek atil durumda olan sira masalarin tamiratini yaparak okulun tüm tadilatini yaptiklarini belirten Yücebag Borsa Istanbul Borsasi Yatili Bölge Ilk ve Ortaokulu Müdürü Hamdi Çelebi, yaz tatilinin baslamasiyla birlikte okulu 2024-2025 egitim ögretim yilina hazirlamak için okulda kalip çalismayi tercih ettikleri söyledi.

Çelebi, "Okullarin tatile girmesiyle birlikte okulumuzda kalip eksiklerimizi gidermek istedik. Yaptigimiz çalismalara okulumuzun eskiyen atil durumda bulunan sira ve masalari tekrar okula kazandirmak için çalismalara basladik. Bu çalismalarda kirik durumda olan masa ve siralari tamir ederek zimparadan geçirerek vernikledik. Kuruyan masa ve sandalyelerimizi boyatarak yeni masa ve siralara dönüstürdük. Bu sira ve masalar tamamen atilacak durumdaydi. Biz, bunlarin tamamini okul bahçesine tasiyarak her türlü tamiratini yaparak tekrar okula kazandirdik" dedi.



"Turizm bölgelerinde tatil yapabilirdik ama okuldaki islerimizi yapmayi tercih ettik"

Yaz olmasi nedeniyle bir turizm bölgesinde tatil yapmak yerine okulda kalip okulu yeni egitim ögretim dönemine hazirlamayi tercih ettiklerini aktaran Çelebi, "Okuldaki malzemeleri tekrar okula kazandirmak için tamamiyla gönüllü personellerimiz ile çalistik. Malumunuz ülkemiz bir turizm bölgesidir. Bizlerde bu bölgelerimizden birine gidip tatil yapabilirdik, ancak okulda kalarak okulumuzun kirilan, dökülen, yipranan yerlerini tamir ederek yepyeni bir görünüme kavusturmayi tercih ettik. Bu çalismalardan dolayi hepimiz çok mutlu olduk. Bu çalismalari yapmamis olsaydik yeni masa ve siralar almak zorunda kalirdik. Biz, yenilerini almis olsaydik bunlar tamamiyla çöp olacakti. Bu durum hem ülke ekonomisine hem de okulumuzun ekonomisine büyük bir zarari olacakti" diye konustu.



"Yaptigimiz çalismalarla 500 bin lira tasarruf saglamis olduk"

Ülkenin tasarruf tedbirleri baslattigi bir dönemde yapilan çalismalar sayesinde 500 bin lira tasarruf yaptiklarina deginen Çelebi, sözlerine söyle devam etti:

"Biz, her seyden önce ögrencilerimizi düsünmeliyiz. Çünkü bizler birer egitimciyiz. Ülkesini en çok seven isini en iyi yapandir. Biz bu çalismalar sayesinde ülke ekonomisine yaklasik 500 bin Türk lirasi katki saglamis olduk. Bunlari tamir etmeseydik tamamiyla çöp olacakti. Biz, bu çalismalarla yarinin büyükleri olan bu ögrencilerimizin de bu çalismalari gördügünde kendileri de bir makam, mevki sahibi oldugunda onlar da oralara sahiplenme bilinci olusacagina inaniyoruz. Bu islerimizi disarida yapsaydik, isçi tutsaydik en az 500 bin liraya mal olurdu bize. Biz yaptigimiz için bu para devletimizin kasasinda kalmis oldu. Emegi geçen bütün ögretmen ve personellerimize çok tesekkür ederim."

"Ögrencilerimiz okula döndügünde yeni bir alan hazirlamak için çalistik"

Okullarin tatil olduktan sonra yeni dönemde ögrencilere güzel bir ortam hazirlamak için okulda kalip çalismalar yürüttüklerini dile getiren okulun rehber ögretmeni Kübra Çevik, "Okullar tatil olduktan sonra okulun gerekli yerlerinde çalismalar yapildi. Bu çalismalar dahilinde eskiyen, kullanilamaz hale gelen okulun sira ve masalarini çesitli islemlerden geçirerek yeni bir görünüme kavusturduk. Bu çalismalar dahilinde siniflarimiz da boyandi. Bu çalismalarda yer aldigim için çok mutlu oldum" ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA