Girilmesi Yasak Olan Gölete Girenlere Binlerce Lira Ceza Kesildi

Bolu’da jandarma ekipleri tarafindan elektrik çarpma tehlikesi nedeniyle girilmesi yasak olan gölete giren 13 kisiye 26 bin 676 lira ceza kesildi.

Girilmesi Yasak Olan Gölete Girenlere Binlerce Lira Ceza Kesildi
Merkeze yaklasik 8 kilometre uzakliktaki Çaygökpinar köyü sinirlari içerisinde bulunan gölet, berrakligiyla vatandaslarin ilgisini çeken alanlardan biri haline geldi. Vatandaslarin yüzdügü gölette bulunan elektrikli pompa ile sehre kullanma suyu da aktariliyor. Gölet içerisindeki yüksek voltajli elektrikli pompalara aldiris etmeyen vatandaslar, elektrik akimina kapilma riskine karsi gölette serinlemek için yüzmeye devam ediyor. Çevresi dikenli teller ve beton ile kapatilan barajda elektrik çarpma tehlikesi bulunuyor. Baraj içerisinde elektrik çarpma riski mevcut olmasina ragmen, tel örgü ve kapi kilitlerinden atlayan 13 sahis havuzda yüzdükleri esnada jandarma ekiplerinin denetimine yakalandi.

Kurallara uymayanlara Kabahatler Kanunu’ndan kisi basi 2 bin 52 TL olmak üzere toplam 26 bin 676 lira para cezasi kesildi. Jandarma ekiplerinin, yasakli olan su barajiyla ilgili denetimleri siklastiracagi ögrenildi.
Kaynak: İHA