Bölge Halki Ölüm Yoluna Çözüm Istiyor

Çorum’un Kargi ilçesinde 10 yil önce yapimina baslanilan yolun bir kisminin tamamlanmamis olmasi tepkiye neden olurken, birçok ölümlü kazanin yasandigi Yesilköy-Dereköy çikisina ise dönel kavsak isteniyor.

Bölge Halki Ölüm Yoluna Çözüm Istiyor
Çorum’un Kargi ilçesi bati çikisindan Yesilköy, Dereköy çikisina kadar olan yaklasik 8 kilometrelik Sinop yolu bölge halkini endiselendiriyor. Birçok ölümlü ve hayati tehlikeli yaralanmali trafik kazalarina neden olan yolda geçtigimiz günlerde meydana gelen kazada Sakir Yagiz isimli bir vatandasin hayatini kaybetmesi bölge halkini derinden yaraladi.

Benzer ölümlü kazalarin yasandigi yola trafik isaretleri, trafik lambasi, dönel kavsak veya güvenlik kamerasi gibi tedbirler alinmasini isteyen bölge halki birkaç yil önce de köylerinden bir teyzenin ayni yolda hayatini kaybettigini belirtti.

Bölgede yasayan halkin çocuklarinin yola çikmasindan ciddi anlamda endise duyduklari belirtilirken, konunun Çorum Milletvekillerine de ilettikleri ögrenildi.

Kargi Dayanisma ve Kültür Dernegi (KARDER) Baskani Kadir Inkaya, Milletvekillerine iletilen ölüm yolu konusuna çözüm bulunmasini, 10 yil önce yapimina baslanilan Sinop yolu baslangicinin tamamlanmayan kisminin da bitirilmesini bölge halki olarak beklediklerini ifade etti.

Sinop yolu baslangici olan Beygircioglu köyü ile Kargi ilçesi arasinda 10 kilometrelik çift yönlü yolun gidis yönünün tamamlandigi, ancak gelis yönünde yaklasik 5 kilometrelik kisminin yillardir bitilmedigini ifade eden bölge halki 10 yili asan süre içerisinde tabelanin eskidigini dile getirerek duruma tepki gösterdi.
Kaynak: İHA