Ayse Özgecan Usta'nin Ölümüyle Ilgili Davada Aile, Bilirkisi Raporuna Itiraz Etti

Zonguldak’ta 28 yasindaki Ayse Özgecan Usta’nin 3 yil önce 8. kattaki dairenin terasindan düserek hayatini kaybettigi olayda aile, bilirkisi raporuna itiraz etti. Mahkeme ise yeni bilirkisi raporu alinmasini reddederken Cumhuriyet Savcisi’nin mütalaa hazirlamasi için durusmayi ileri tarihe erteledi.

Ayse Özgecan Usta'nin Ölümüyle Ilgili Davada Aile, Bilirkisi Raporuna Itiraz Etti
Zonguldak’ta 3 yil önce Incivez Mahallesi’nde Ayse Özgecan Usta (28) 8. kattaki binanin teras katindan düserek hayatini kaybetti. Olayin ardindan erkek arkadasi Bartu C.A. ‘taksirle ölüme neden olma ve kisiyi hürriyetten yoksun birakma’ suçlarindan yargilanmaya basladi.

Tutuksuz yargilanan Bartu C.A., 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya katilmadi. Özgecan Usta’nin babasi Kenan Usta ile taraf avukatlarinin katildigi durusmada, Usta ailesi bilirkisi raporuna itiraz etti.

Durusmada, tutuksuz yargilanan Bartu C.A.’nin haftada bir imza seklindeki adli kontrol tedbirinin celse arasinda kaldirildigi görüldü.



Bilirkisi raporuna itiraz: "Intihar edecek kisi yüzünü balkona degil, bosluga bakardi"

Baba Kenan Usta’nin avukati, bilirkisi raporunda yapilan tespiti kabul etmediklerini belirterek, “Yaptigimiz kesifte de görüldügü üzere, Özgecan’in korkuluktan 5 santimetre asagidaki mermer disinda tutunacak bir yer yok. Salonda kavga edip balkona çikiyorlar. Aglama seslerini komsular uzunca süre duydugunu söylüyor. Özgecan’in baska bir arbedeye maruz kaldigi tirnak içindeki deri örneklerinden de anlasiliyor. Sanigin da vücudunda tirnak izleri var. Görgü taniklari da Özgecan’in yüzünün balkona baktigini söylüyor. Intihar edecek kisi yüzünü balkona degil, bosluga bakardi. Önemli olan tutup tutamayacagi degil, o noktaya nasil geldigidir” dedi.



"Kaç bayram ben kizimin yanina gidiyorum"

Kizinin her bayram elini öpmeye gittigini ancak hayatini kaybetmesinden sonra kendisinin kizinin mezarina gittigini anlatan baba Kenan Usta, "Bu bayram degil kaç bayram ben kizimin elini öpmeye gidiyorum. Kizim telefonunu kirmaz. Telefonunu kirip posetin içine koyup yatagin içine sikistirmaz. Kizimin telefonunu kirdigina kimse inandiramaz bana, çünkü bu tür seylere çok önem verirdi. Ilk gün bulunamadi, ikinci gün niye bulundu? Bu isler olaya vakif kisiler tarafindan yapilmamistir. (Sanik) Kizimi neden eve kilitledi? Amaci neydi? Bir arbede kavga var. Bilirkisi raporuna da itirazim var. Fizik profesörü, korkuluk borusunun kalinligini, tutup tutamayacagini hesaplamamis. Ben de olay yerinde boruyu tuttum ama kavrayamadim. Hiç kimse kendini atmak için borulardan tutup atmiyor" seklinde konustu.



Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Avukati: "Bilirkisi raporunu kabul etmiyoruz"

Durusmada hazir bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü avukati ise söz konusu bilirkisi raporunun fiziksel degerlendirmeden ibaret oldugunu; olay ani ve psikolojisine yer verilmedigini belirterek su ifadelere yer verdi:

"Bilirkisi raporunda aleyhe olan hususlari kabul etmiyoruz. Söz konusu bilirkisi raporu fiziksel degerlendirmeden ibaret olup, olay ani ve psikolojisine yer vermemistir. Sanigin bir süre sonra çikip da sarkan birini kurtarma çabasina girdigine inanmiyoruz. Sikayetçiyiz, cezalandirilmasini talep ediyoruz. Uzun süre ilaç kullanan ve olay aninda alkollü birinin sözlerine itibar etmeyerek, daha sonra kurtarma çabasina girmesini kabul etmiyoruz."

Sanik avukatlari: "Müvekkilimizin beraatini talep ederiz"

Sanik avukatlari ise bilirkisi raporunda Bartu C.A.’nin olayla ilgili sorumlulugunun olmadigina yönelik duruma dikkat çekerek, "Müvekkilimizin olayla ilgili sorumlulugu olmadigi raporda yer aliyor. Katilan taraf her ne kadar evin kapisinin kilitlendigini, evden çikmasina izin verilmedigini iddia etse de dosya içerisinde böyle bir beyan yok. Müvekkilin üstüne atili her iki suç yönünden suç vasiflari olusmamistir, beraatini talep ederiz” seklinde konustular.

Durusma 5 Eylül’e ertelendi

Mahkeme, bilirkisi raporunun içerigi ve önceki raporlari bir arada degerlendirerek, yan delillerle desteklenmesi gereken adli tahkikata dayali hususlar kapsaminda degerlendirilmesi gerektigini belirtti ve yeniden rapor alinmasi talebini reddetti. Iddia makamina mütalaa için süre verilmesine karar veren mahkeme, durusmayi 5 Eylül saat 10.00’a erteledi.
Kaynak: İHA