Mesleki Gelisime Yönelik Teknik Destek Programi

Bati Karadeniz Kalkinma Ajansi (BAKKA) Yönetim Kurulu Baskani Vali Mustafa Yavuz’un katilimiyla, 2024 Yili Yönetim Danismanligi ve Mesleki Gelisime Yönelik Teknik Destek Programi’nin sözlesmeleri imzalandi.

Mesleki Gelisime Yönelik Teknik Destek Programi
Zonguldak, Karabük ve Bartin illerinde imalat sanayinde faaliyet gösteren isletmeler için "Dijital/Teknolojik Dönüsüm, Yesil Dönüsüm ve Ihracat Kapasitesinin Artirilmasi" öncelikleriyle tasarlanan 2024 Yili Yönetim Danismanligi Teknik Destek Programi çerçevesinde alinan 4 proje basvurusundan basarili bulunan proje ile sözlesme imzalandi.

Kar amaci güden ve gütmeyen kurum/kurulus ve isletmeler için "Kadin veya Genç Istihdamini Artirmaya Yönelik Mesleki Beceri ve Kapasitenin Gelistirilmesi", "Basta Kadin Kooperatifleri Olmak Üzere Kooperatifçiligin Gelistirilmesi" ve "Kadinlarin veya Gençlerin Kirsal Girisimcilik ve Nitelikli Tarimsal Faaliyetlerde Rollerinin Artirilmasi" öncelikleriyle tasarlanan, 2024 Yili Mesleki Gelisime Yönelik Teknik Destek Programi kapsaminda Mayis-Haziran döneminde alinan 5 basvurudan basarili bulunan proje ile sözlesme imzaladi.

Basarili olarak degerlendirilen 2 projenin sözlesmeleri, Vali Mustafa Yavuz, Karabük TSO Yönetim Kurulu Baskani Fatih Çapraz ve Karabük OSB Müdürü Alper Tolga Saka arasinda imzalandi.

BAKKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, program ve projeler hakkinda genel bir bilgilendirme yaptiktan sonra, teknik destegin yararlanicilara saglayabilecegi avantajlar ve bölgeye sundugu katkilar konusunda degerlendirmelerde bulundu. Altunsu, programlara yilsonuna kadar basvuru alinmaya devam edilecegini hatirlatarak; geçmis dönemlerde tamamlanan projelerin etkilerinden bahsetti.

Yönetim Kurulu Baskani Vali Yavuz, teknik destek programlarinin etkilerine dikkat çekerek; bölge isletmeleri ve kurumlarinin kurumsal ve yönetsel kapasitelerini artirabilmeleri adina programdan faydalanmalarinin önemini vurguladi.
Kaynak: İHA