Temizlik Için Yakilan Ates Ekili Arazi Ile 600 Balya Samani Küle Çevirdi

Çorum’un Alaca ilçesinde, kuruyan otlarin temizlenmesi için yakilan ates yangina neden oldu. Yanginda 31 dönüm ekili arazi ile 600 saman balyasi ve meyvelik kül oldu.

Temizlik Için Yakilan Ates Ekili Arazi Ile 600 Balya Samani Küle Çevirdi
Edinilen bilgilere göre, ilçeye bagli Kuzkisla köyünde yasayan Yasar Çakir, evinin bahçesindeki kuru otlari temizlemek amaciyla ates yakti. Kivilcimlar kisa süre sonra evin yan tarafinda bulunan ekili arazilere siçradi. Rüzgarinda etkisiyle yangin bir anda büyüdü. Vatandaslarin ihbari üzerine köye Alaca Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri ve is makineleri ile jandarma ekipleri sevk edildi. Yangina müdahale eden itfaiye ekipleri alevleri bölgedeki evlere siçramadan kontrol altina aldi. Yanginda 31 dönüm ekili arazi ile 600 adet saman balyasi ve bir meyvelik yandi.

Kuzkisla köyü muhtari Çelebi Kurt, “Islerim için ilçeye gitmistim. Esim aradi ve köyde yangin oldugunu söyledi.

Hemen itfaiye haber verdim. Itfaiye ve jandarma ekipleri ile köylüler yangina müdahale etti. Devletimiz bütün imkanlarini seferber etti. Yaklasik 30-40 dönüm alan yandi. Bununla geçmis olsun. 600 balya saman vardi onlar da yandi. Evlere siçramadan tedbirimizi aldik. Vatandasimizin birisi evinin etrafindaki otlari temizliyormus. Yaktigi ates araziye siçramis. Oda bilinçli yapmamis keske olmasaydi. Artik yapacak bir sey yok” dedi.

Kaynak: İHA