Start In Sivas Girisimci Destek Maratonu 2. Dönem Protokolü Imzalandi

Start in Sivas Girisimci Destek Maratonu 2. Dönem Protokolü imzalandi.

Start In Sivas Girisimci Destek Maratonu 2. Dönem Protokolü Imzalandi
Orta Anadolu Kalkinma Ajansi, Cumhuriyet Teknokent, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Sivas Is Gelistirme Merkezi (ISGEM) isbirligi ile düzenlenecek “Start in Sivas Girisimci Destek Maratonu” II. Dönem Isbirligi Protokolü Sivas Valisi Dr. Yilmaz Simsek, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve ORAN Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ibrahim Ethem Sahin tarafindan imzalandi. Sivas Belediye Baskani Dr. Adem Uzun, Sivas Il Genel Meclisi Baskani Mehmet Sarkisla, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan Vekili Mutlu Türkoglu ve ilgili kurum yöneticilerinin katildigi imza töreni maraton hakkindaki görüslerin sunulmasinin ardindan sona erdi.

Orta Anadolu Kalkinma Ajansi, Cumhuriyet Teknokent ve Sivas ISGEM isbirligi ile organize edilen Start in Sivas Girisimci Destek Maratonu I. Dönem etkinlikleri 2022-2023 yillari boyunca devam etmisti. I. Dönem faaliyetleri kapsaminda genç girisimcileri bir araya getiren etkinliklerde toplamda 78 saat süren, 15 ayri günde 13 farkli egitmen tarafindan girisimcilik ve yatirim konulu egitimler verildi.

Kapasitesi güçlendirilen genç girisimcilerin katilimiyla 4 ayri kategoride mini yarismalar düzenlendi ve ödüller verildi.

Birinci Degerlendirme Kurulu sonucunda 15 bin TL tutarinda prototip üretim destegi almayi hak kazanan 7 girisimci ekip belirlenerek her bir ekibe 15 bin TL destegin yani sira alaninda uzman 2 mentor atandi. Girisimciler 4 aylik prototip hazirlik süreci yürüttü. Start in Sivas Girisimcilik Zirvesi Final Programi’nda prototiplerini üreten girisimciler demo day etkinligi vasitasiyla yaristi ve girisimcilerin ürettigi ürünlerin sergilenecegi bir etkinlik ve bölgesel kalkinmada girisimciligin önemi konulu panel düzenlendi.

Panelin ardindan gerçeklesecek demo day etkinliginde en iyi 3 girisimci belirlenerek sirasiyla 25 bin, 20 bin ve 15 bin TL ödül takdim edildi.

Start in Sivas Girisimci Destek Maratonu 2. Dönemi imzalanan protokol ile resmi olarak basladi.

Orta Anadolu Kalkinma Ajansi tarafindan verilecek toplam destek miktari 500 bin TL’ye çikarildi. Maraton için son basvuru tarihi 30 Ekim 2024 olup maraton kapsaminda düzenlenecek etkinlikler ve ödül asamalari yilin ikinci yarisi boyunca devam edecek. Sivas’in girisimcilik ekosistemini gelistirmek, yüksek teknolojili girisimci sayisini artirmak ve ulusal-uluslararasi kuluçka programlarina girisimci kazandirmak için start verildi, yaris basliyor.
Kaynak: İHA