Miras Kavgasinda Kan Dökülmüstü Açiklamasi Abisi Için 'Bana Yanlis Yapti' Dedi

Bolu’da miras meselesi sebebiyle çikan tartismada kayinbiraderini ve oglunu agir yaralayan, bir yegeninin de ölümüne sebep olan sanigin yargilanmasina devam edildi. Durusmada dinlenen sanigin esi, "Abim bana vaat ettigi mirasi vermedi. Mahkeme karariyla degil kendi aramizda anlasma sagladik. Yerleri bölüstük. Ben, ’abimdir’ dedim, bana yanlis yapti" dedi.

Miras Kavgasinda Kan Dökülmüstü Açiklamasi Abisi Için 'Bana Yanlis Yapti' Dedi
Olay, 15 Aralik 2023’te Bolu Izzet Baysal Küçük Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, aralarinda alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan Kenan Ünen ile kayinbiraderi Ekrem Üreten arasinda tartisma çikti. Tartismaya ikilinin ogullari Taner Ünen, Erhan Üreten ile Ersan Üreten de dahil oldu. Araçta bekleyen Kenan Ünen, yaninda bulunan pompali tüfekle baba ve ogullarina ates etti. Kursunlarin isabet ettigi 3 kisi kanlar içinde yere yigildi. Tüfekten saçilan saçmalardan biri de oto yikamacida çalisan M.O.G.’ye isabet etti.

Hayatini kaybetti

Olayda agir yarali olarak hastaneye kaldirilan Erhan Üreten, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. 2 kisinin agir yaralanmasina ve Erhan Üreten’in ölümüne neden olan Kenan Ünen hakkinda, "Basit yaralama", "Mala zarar verme", "Silahla tehdit", "Tasarlayarak öldürme" ve "Tasarlayarak öldürmeye tesebbüs" suçlarindan dava açildi. Tutuklu sanik Kenan Ünen’in 90 yila kadar hapsi istendi.

Sanik Kenan Ünen’in Bolu 1. Agir Ceza Mahkemesinde yargilanmasina devam edildi. Salonda tutuksuz saniklar Ekrem Üreten, Taner Ünen, Kenan Ünen’in esi Zülfiye Ünen ile kizi Asli Ünen ve taraf avukatlari hazir bulunurken, sanik ise durusmaya SEGBIS ile katildi.



"Abim bana vaat ettigi mirasi vermedi"

Durusmada söz hakki verilen Kenan Ünen’in esi, Ekrem Üreten’in de kiz kardesi Zülfiye Ünen, "Abim, bana vaat ettigi mirasi vermedi. Mahkeme karariyla degil kendi aramizda anlasma sagladik. Yerleri bölüstük. Ben, ’abimdir’ dedim. Bana yanlis yapti" dedi.



"Dayim, ’size huzur vermeyecegim’ diyerek tehdit etti"

Babasi Kenan Ünen ve dayisi Ekrem Üreten arasinda miras sebebiyle husumet bulundugunu dile getiren Asli Ünen, "Bu olaylarin en basinda dayim, ’sirkete müdür seçecegim’ diyerek anneme söyledi.

Annem feragatnameyi istemedi. Dayim sonra babami is yerinde tehdit etmis. Ardindan annem ve ben evdeyken dayim geldi. ’Size huzur vermeyecegim’ diyerek tehdit etti. Annem de bu sekilde bas edemeyince mahkemeye basvurdu. Sonra dayimla annem kendi aralarinda anlasti ancak bize vaat edilen verilmedi" diye konustu.



"Tanik beyanlarini kabul etmiyorum"

Taniklarin beyanlarini kabul etmeyen maktul Erhan Üreten’in babasi Ekrem Üreten, sanigin tutuklulugunun devamini talep etti.

Sanik Kenan Ünen ise, "Takdir mahkememizindir" dedi.

Ardindan söz alan avukati, 90 yila kadar hapis cezasi istenen Kenan Ünen’in suçun degisme durumundan dolayi adli kontrol sartiyla serbest birakilmasini istedi.

Mahkeme heyeti, Kenan Ünen’in tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA