Inönü Tip, 31. Dönem Mezunlarini Verdi

Malatya Inönü Üniversitesi Tip Fakültesi’nde 31. dönem mezunu 266 doktor diplomalarini düzenlenen tören ile aldi.

Inönü Tip, 31. Dönem Mezunlarini Verdi
Inönü Üniversitesi Tip Fakültesi’nde zorlu bir egitim dönemini tamamlayan 266 tip ögrencisi mezuniyet töreni ile diplomalarini alarak saglik ordusuna katildi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet coskusuna Rektör Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Il Saglik Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Erhan Berk, 7. Ana Jet Üs Komutani Hava Pilot Albay Zeki Koltukoglu, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Beytur, Battalgazi Devlet Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan ile ögrenci ve veliler katildi.

Açilis konusmalarinin arindan kürsüye gelen Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ali Beytur, konusmasina Filistin’de yasanan insanlik dramina deginerek, “Ahlaki ve insani degerlerin ayaklar altina alindigi, hastanelerin açik hedef haline getirildigi ve yerle bir edildigi, hastanelerde sifa arayan bebek, çocuk, kadin, yasli ayirt etmeden katleden, hastanelerde saglik hizmeti sunan doktor ve saglik personelini hedef gözetmeksizin bombalayan, etkin güçlerin engel olmak bir yana destek çiktigi Gazze’de ki katliamlarin müsebbibi, katil Israil’i de lanetliyor ve kiniyorum” dedi.

Bu yil fakültelerinde 266 genç meslektaslarini mezun etmenin mutlulugunu yasadiklarini belirten Beytur, “Evlatlarimizin mesleginde yetkin birer doktor olarak insanliga faydali olmasi en büyük temennimizdir. Bu yilki mezunlarimiz tarihte görülmemis badireler atlattilar. 2020 yilinda Sivrice depremini, ardindan yüzyilda bir görülebilecek pandemiyi ve asrin felaketi 6 Subat depremlerini yasadilar. Tüm afetlerde gece gündüz demeden hizmet edebilmek için gayret gösterdiler. Dahasi, henüz ön hekim olmadiklari halde 6 Subat depremlerinde hastanemizde gönüllü olarak hizmet vermek isteyen bu fedakâr ögrencilerimizi gönülden kutluyorum. Bu vicdani sorumlulugu kazandiran siz kiymetli velilerimize ve çalisma ahlakini ögreten Fakültemiz hocalarina minnetlerimi arz ederim” seklinde konustu.

26 Haziran 1987 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 23. Tip Fakültesi olarak kurulan Inönü Üniversitesi Tip Fakültesi’nde bugüne kadar üç binden fazla hekim, bin 351 uzman hekim ve 119 yan dal uzmani yetistigini söyledi.

Fakültedeki 42 anabilim dali ve 29 bilim dalinda halihazirda 240 ögretim üyesi, 450 arastirma görevlisi ve bin 700 lisans ögrencisinin bulundugunu da belirten Beytur, “Inönü Üniversitesi Tip Fakültesinin kurulusundan bugüne kadar görev yapan 8 rektörümüze, 11 dekanimiza, akademik ve idari personelimize, kurumumuzun bugün dünya çapinda bir egitim ve uygulama merkezi haline gelmesindeki katkilari için sükranlarimi arz ederim" diye konustu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kizilay’in da konusmalarinin ardindan dönem birincilerini diploma ve basari belgeleri takdim edildi. Tören mezun olan doktorlara tek tek diplomalarinin takdim edilmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA