Gediz Hafizlik Erkek Kur'an Kursu Insaati Vatandaslarin Yardimini Bekliyor

Kütahya’nin Gediz ilçesinde hayirsever bir vatandasin hibe ettigi arsada yapimina baslanan Hafizlik Erkek Kur’an Kursu binasi insaat yapim islerine baslandi.

Gediz Hafizlik Erkek Kur'an Kursu Insaati Vatandaslarin Yardimini Bekliyor
Bu çerçevede insaatin devam etmesi ve hedeflenen zamana yetistirilmesi için Gediz Müftülügü büyük çaba harcarken vatandaslarin da yardimini bekliyor. Gediz’de Kur’an egitimi ve kültürünün çok eski ve uzun yillara dayandigin belirten Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, “Geçmiste büyüklerimiz Kur’an-Kerim egitimine çok büyük önem vermis. Zira Eskigediz beldemizdeki hafizlik kursu, orada hocalik yapan ve bugün bazilari 90 yasini asmis büyüklerimiz ve yine orada okumus olan birçok insanimiz var. Ancak ne yazik ki ilk günlerin o arzusu, israri ve heyecani son yillarda biraz düsüs yasamis” dedi.

Müftü Turan, “Yakin zamanda Gedizli bir sirketin yaptirmis oldugu son derece donanimli ve modern Havva Ana Hafizlik Kiz Kursumuzla yeniden bir ivme kazanan hafizlik egitimi, Serdar Camiimizin yaninda yer alan ve merhum hayirsever vatandasimiz Selahattin Solak’in vakfettigi arsada yapilacak olan kursumuz için çalismalara basladik. Uzun zaman temelinin atilmasini bekledigimiz kurs için çalismalar bugünlere nasip oldu. Hafizlik erkek kursumuzun bütün isleri tamamlanmis olup insaat çalismalarina basladik” diye konustu.

Bu kursun tamamlanmasi için bütün vatandaslardan yardim beklediklerini vurgulayan Turan, “Unutmayalim buradan degerli ve kalici bir yardim alanimiz olamaz. Çünkü burada Rabbimizin kelami Kuran-i Kerimimizi ezberlenecek ve çocuklarimiz bu güzide yerlerde hayata hazirlanacaklar. Yaninda cami, gençlik merkezi gibi güzelliklerin oldugu bu müstesna eseri insallah en kisa sürede tamamlariz. Rabbim yar ve yardimcimiz olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA