Elektrik Tellerinden Çikan Kivilcimlar Saman Balyalari Ve Agaçlari Kül Etti

Çorum’un Iskilip ilçesinden elektrik tellerinden çikan kivilcimlar yangina neden oldu. Yanginda tarim arazilerinde bulunan saman balyalari ve agaçlar kül oldu.

Elektrik Tellerinden Çikan Kivilcimlar Saman Balyalari Ve Agaçlari Kül Etti
Edinilen bilgilere göre, aksam saatlerinde Kazanli mevkiinde Iskilip Cezaevi karsisinda elektik tellerinden çikan kivilcimlar yangin bölgede bulunan agaçlari tutusturdu. Rüzgarin da etkisiyle yangin bir anda büyüdü. Alevleri gören vatandaslar 112 Acil Çagri Merkezini arayarak ihbarda bulundu. Ihbar üzerine bölgeye Iskilip Belediyesi ve Orman Isletme Müdürlügü’ne ait çok sayida ekip sevk edildi. Itfaiye ve Orman Müdürlügü ekiplerinin uzun ugraslari sonucu kontrol altina alinan yanginda tarim arazilerinde bulunan çok sayida saman balyasi ve bölgedeki çok sayida agaç küle döndü.

Görgü taniklarindan Emre Boy, yanginin elektrik tellerinden çiktigini düsündüklerinin belirterek, “Rüzgarin da etkisiyle yangin büyüyerek devam etti. Hemen 112’yi arayarak ihbarda bulunda. Ekipler aninda gelerek yangina müdahale etti. Bölgede bulunan cezaevinden de ekiplere su destegi verildi.

Yanginin ilk çiktigi anda dumanlarin yükseldigi yere 3-4 arkadas kosarak gittik. Orda çoban arkadas vardi. Bölgedeki agaçlarin elektrik tellerine temas etmesiyle basladigini söyledi” dedi.

Kaynak: İHA