Dünya Kadinlari Sivas'in Topragiyla Güzellesiyor

Güzelligiyle dillere destan Misir prensesi Kleopatra’nin güzelligini borçlu oldugu kil, Sivas’ta bir çok kozmetik ürüne dönüstürülerek dünyaya pazarlaniyor.

Dünya Kadinlari Sivas'in Topragiyla Güzellesiyor
Tarih kayitlarina göre antik Misir Kraliçesi Kleopatra’nin dahi güzel görünmek için tercih ettigi kilin, binlerce yil sonra modern üretim teknikleriyle gelistirilen ürünleri güzelligine düskünler için tercih edilmeye devam ediyor. Cilt temizligi, nem dengesi, ton esitligi, genel cilt sagligini destekleme gibi pek çok fayda saglayan kil, Sivas’ta bir çok kozmetik ürününe dönüstürülerek dünyaya pazarlaniyor.

“Kil çesitleri çok farkli özelliklere sahiptir”

Kilin 350 çesit kozmetik ürüne dönüstürüldügü Dermokil firmasinin Ar-Ge müdürü Elif Ecer, "Kil aslinda toprak kökenli bir ham maddedir. Kil mineralleri zamanla kayaçlarin belirli sicaklik, basinç, jeotermal ve fiziksel sartlarin degisimi ile kayaçlarin zamanla asinmasi sonucunda olusur. Cilt için gerekli mineral bakimindan oldukça zengin içerige sahip olan kil yüzyillardir güzellik, saglik ve temizlik için kullanilan kadim bir bilgidir. Dogada birbirinden farkli özellik ve nitelikte birçok kil çesidi bulunmaktadir. Her kil varyanti kozmetik ürünlere uygun degildir. Renkleri, mineral degerleri, kullanim amaçlari, teknik özellikleri bakimindan farklilik gösteren killer AR-GE laboratuvarlarimizda teknik ekibimiz tarafindan analiz edilip uygunluguna göre ilgili kozmetik reçetelerinde konumlandirilmaktadir. Ayrica Bagimsiz ve tarafsiz laboratuvarlarda da kendi testlerimizi kontrol edip ondan sonra hangi kil kullanilmasi gerekiyor? Hangi cilt tipine uygun? Veya saç için, dis için kullanima uygun olup olmadigina karar veriyoruz” dedi.



“Cilt, saç ve dis sagligina iyi gelen kilde çok degerli mineraller var”

Kilin içerisinde çok degerli mineraller oldugunu belirten Ecer, “Kalsiyum, sodyum, silisyum, magnezyum, potasyumdan tutun daha birçok cilt sagligina iyi gelecek ve dis sagligina çok iyi gelecek degerli mineraller var. Biz kili, hem agiz bakim ürünlerimize, hem de kisisel bakim ürünlerimize hem de saç bakim ürünlerimizde 350 kalem reçetelerimizde yer veriyoruz. Saçta kullandigimiz kilin saçi yumusatma, saçi besleme ve kökten uca besleme özelligine sahip oldugunu biliyoruz. Cilt bakim ürünlerinde yine her cilt tipi için aslinda farkli killer kullaniliyor. Yagli ciltler için ayri, karma ciltler için veya kuru ciltler için ihtiyaci olan kil aslinda farkli” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA