UNESCO Kenti Safranbolu Yilin Ilk 6 Ayinda Ziyaretçi Rekoru Kirdi

Karabük’ün UNESCO Dünya Miras Listesi’nde ve Cittaslow kategorisinde yer alan Safranbolu ilçesi yilin ilk 6 ayinda günübirlikçi ziyaretçilerle birlikte yaklasik 3 milyon 188 bin kisiyi agirladi.

UNESCO Kenti Safranbolu Yilin Ilk 6 Ayinda Ziyaretçi Rekoru Kirdi
"Osmanli’nin parmak izi", "Açik hava müzesi", "Kendini koruyan kent", "En iyi korunan 20 kent" gibi ünvanlari bulunan 68 bin nüfuslu tarihi ilçe, yilin ilk 6 ayinda ziyaretçi rekoru kirdi.

Osmanli döneminden kalma han, hamam, cami, çesme, köprü ve konaklari ile ünlü tarihi ilçe Ramazan Bayraminda 1 milyon 873 bin, Kurban Bayraminda 1 milyon 225 bin, diger aylarda da konaklamali da 90 bin olmak üzere toplamda 3 milyon 188 bin kisiyi agirladi.

Tarihi ilçeyi en çok ziyaret eden ülkelerin basinda Tayvan, Çin, Tayland, Amerika Birlesik Devletleri, Japonya, Güney Kore, Hindistan, Almanya, Malezya, Singapur gibi ülkeler geliyor.

Safranbolu Turizm Isletmeciler Dernegi Baskani Sebnem Urgancioglu, Ihlas Haber Ajansi muhabirine yaptigi açiklamada, “Bu 6 ay Ramazan ve Kurban Bayramlarini kapsadigi için aslinda yillik hedefimize biz alti ayda ulasmis olduk. Ramazan Bayrami’nda yaklasik 1.5 milyon kisinin sehri ziyaret ettigini düsünüyoruz. Kurban Bayrami’nda da araç girisine baktigimizda 302 bin 789 gibi bir sayiya ulasiyoruz. Dolayisiyla 2.5 milyon kisinin zaten sadece bayram döneminde sehrimizi ziyaret ettigini düsünüyoruz. Bunun için de günübirlik ve konaklamak üzere farkli tabii misafirlerimiz oldu” dedi.

Urgancioglu, 6 aylik verilere bakildiginda yerli konaklamali ziyaretçi sayisinda yüzde 30, yabancida ise yüzde 80 artis oldugunu belirterek sunlari söyledi: “Bu tabii bizi mutlu ediyor. Çünkü sezonda yurtdisinin iyi gitmesi ve Ege’deki bir takim otellerde yasanan düsüsün sehrimizde artis seklinde seyretmesi alti ayda bizi mutlu ediyor. Umut ediyoruz ki son alti ayda da bu tip bir sayiyla gerçekten yil sonunda Safranbolu için bir rekordan bahsederiz.”

Sonbahar da Safranbolu’nun çok yogun tercih edildigi dönemler oldugunu kaydeden Urgancioglu, 2024 yilini rekorla tamamlayacaklarini ifade etti.

Kaynak: İHA