Uyusturucu Krizine Giren Genç, Madde Bulmak Için Çaldigi Araçla Sehir Turu Yapti

Antalya’da uyusturucu krizine giren genç, hafif ticari aracini çalip kaçti. Araçla 3 ilçe ve sehir merkezini gezen süpheli, çaldigi ilçeye gelirken jandarma ekiplerince yakalandi. Araç, küçük çapli kazalara karismis halde sahibine teslim edilirken, süpheli M.D. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Uyusturucu Krizine Giren Genç, Madde Bulmak Için Çaldigi Araçla Sehir Turu Yapti
Olay, Antalya’nin Manavgat ilçesine bagli Aksaz Mahallesi’nde meydana geldi. Hüseyin Süzer’e ait 07 APS 115 plakali Volkswagen Caddy marka hafif ticari araç, gece belirlenemeyen bir saatte çalindi. Olayin ihbari üzerine Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi Merkez Jandarma Karakolu ve Jandarma’nin Dedektifleri (JASAT) ekipleri alarma geçti. Jandarma ekipleri, ilk olarak olay yerinin yakinlarindaki güvenlik kameralarini inceledi. Elde edilen görüntülerde, D-400 Karayolu kiyisinda bulunan bir isyerinin önünde park halinde olan araçlarin bir kisi tarafindan zorlandigi, kisa bir süre sonra ise çalinan aracin sokak arasindan D-400 Karayolu’na çiktigi görüldü.

Yapilan takip çalismalari sonucunda, aracin Alanya istikametine bir süre gittikten sonra Antalya yönüne dogru ilerledigi tespit edildi. Plaka Tanima Sistemi (PTS) ve isyerlerinin güvenlik kameralarindan yapilan incelemeler, aracin Antalya’ya gittigini dogruladi.

Güzergâh üzerindeki güvenlik güçlerine bilgi verilmesinin ardindan yapilan çalismalar kisa sürede sonuç verdi. Çalinan araç, Antalya istikametinden Manavgat yönüne gelirken Serik ilçesinde polis tarafindan durdurularak Manavgat Jandarmasina teslim edildi.

Uyusturucu krizine girdigini söyledi

Araci çalan ve Serik’te yakalanan M.D., ifadesinde uyusturucu krizine girdigini, aldigi alkolün de etkisiyle yolda birkaç aracin kapisini zorladigini, son olarak çaldigi araçla Antalya’ya uyusturucu almaya gittigini ve ardindan araci geri getirmek üzereyken yakalandigini söyledi.



Çalinan araç, küçük çapli kazalara karismis halde sahibine teslim edildi. Araci çalan M.D. ise jandarmadaki islemlerinin ardindan çikarildigi mahkeme tarafindan tutuklanarak Ilica Cezaevi’ne gönderildi.
Kaynak: İHA