Üsküdar'da 'Gezgin Oyun Parki' Etkinliklerinin Ilki Basladi

Üsküdar Belediye Baskani Sinem Dedetas, 39 çocugun imzasi bulunan ve kendisine ulasan bir mektupla “Sokak oyunlari” talebini hayata geçirerek, “Gezgin Oyun Parki” etkinliklerinin ilkini Çengelköy Huzurtepe Sokak’ta baslatti.

Üsküdar'da 'Gezgin Oyun Parki' Etkinliklerinin Ilki Basladi
Üsküdar Belediyesi çocuk dostu ve oyun dostu uygulamalarini ve vizyonunu benimseyerek, bu vizyonun merkezinde sehirde saglikli büyüme ve oyun hakkini koruma, esitlik ve kapsayicilik ilkeleriyle donatilmis oyun ve tasarim hizmetlerinde yeni bir örnek belirlemek amaciyla yaklasik 39 çocugun imzasinin bulundugu mektubun Üsküdar Belediye Baskani Sinem Dedetas’a ulasmasi sonucunda ’Sokak oyunlari’ kapsaminda ’Gezgin Oyun Parki’ etkinliginin ilkini Üsküdar Çengelköy Huzurtepe Sokak’ta baslatti. Etkinlige Baskan Sinem Dedetas’in yani sira Üsküdar’da yasayan çocuklar ve aileleri katildi.

Çengelköy Huzurtepe Sokak üzerinde saat 11.00 ile 16.00 saatleri arasinda Üsküdar Belediyesi tarafindan sokak üzerinde hazirlanan oyun alanlarinda yüzlerce çocuk doyasiya eglendi.

Etkinlige katilan ve mektupta imzasi bulunan çocuklardan Hatice Kübra Yasaryildiz, "Imza toplamak için bir defter hazirladik. Herkese imza toplatirdik. Mahallemizde park yapilsaydi daha iyi olurdu çocuklarin eglenmesi için, bunun içinde imza topladik herkesten. Yetkili olan kisiye belgeyi verdik. Baskanimiza tesekkür ederim. Onu çok seviyoruz" dedi.

Kaynak: İHA