Ünlü Oyuncular 'Birbirimize Candan Bagliyiz' Dedi

Aralarinda Didem Balçin, Gülsim Ali, Murat Aygen, Ilker Aksum, Ceren Benderlioglu’nun da yer aldigi ünlü oyuncular, yaz aylarinda mevsimsel olarak düsen kan bagislari nedeniyle azalan stok seviyesine dikkat çekmek üzere kan bagisinda bulunarak Türk Kizilay’in yürüttügü “Birbirimize Candan Bagliyiz” kampanyasina destek çagrisi yapti.

Ünlü Oyuncular 'Birbirimize Candan Bagliyiz' Dedi
Saglik Bakanligi tarafindan verilen kan hizmetleri görevi çerçevesinde 18 Bölge Kan Merkezi, 69 Kan Bagis Merkezi, 300’den fazla mobil ve sabit ekip ile kan bagisi çalismalarini yürüten Türk Kizilay, ülkemizin kan ihtiyacinin tamamini gönüllü bagisçilardan saglamak üzere “Birbirimize Candan Bagliyiz” kampanyasini yürütüyor.

2024 yilinin ilk 6 ayinda Türkiye’nin kan ihtiyacinin yüzde 96’sini karsilamayi basaran Kizilay, yaz aylarinda mevsimsel olarak düsen kan bagisina bagli olarak azalan stok seviyesini artirmak üzere çalismalar yürütüyor. Bu kapsamda ünlü oyuncular Didem Balçin, Gülsim Ali, Murat Aygen, Ilker Aksum, Ceren & Emir Benderlioglu, Altan Gördüm, Hakan Meriçliler, Hüseyin Avni Danyal ve Rüstü Onur Atilla, kan bagisinda bulunarak “Birbirimize Candan Bagliyiz” kampanyasina destek verdi. Ünlü oyuncular, yaz aylarinda azalan stoklara ve kanin sürekli bir ihtiyaç olduguna vurgu yaparak 18-65 yas arasi saglikli her bireye düzenli kan bagisçisi olma çagrisi yapti.

“Kan vermek çok kolay, bulmak çok zor”

Kizilay Kan Merkezi’nde kan bagisinda bulunan oyuncu Didem Balçin, “Kan vermek çok kolay ama kan bulmak gerçekten çok zor. Bunu insan basina gelince daha iyi anliyor. Benim de böyle bir deneyimim oldu bundan 2-3 sene önce. Ve o zaman ögrendim ki aslinda bütün kanlar Kizilay’dan hastanelere yollaniyor. Kizilay’a bagis yapmak iste bu yüzden çok önemli” dedi.

“Teknoloji ne kadar gelisse de kanin tek kaynagi insan”

Oyuncu Altan Gördüm ise “Buraya geldim, çünkü biliyorsunuz teknoloji ne kadar gelismis olursa olsun kan hâlâ üretilemiyor. Tek kaynagi da insan. Buraya kan bagisinda bulunmaya geldim, lütfen siz de ‘Zaten bulunur’ diye düsünmeyin, kan bagisinda bulunun” dedi.

“Yaz tatiline çikmadan yapin”

Emir ve Ceren Benderlioglu çifti ise “Yaz aylarinda kan verme oranlari ciddi oranda düsüyor. Bu, pek çok hasta için çok ciddi sorun teskil ediyor. Haydi sen de en yakinindaki Kizilay Kan Merkezi’ne git ve bagisini yap. Yaz tatiline çikmadan bunu yapman çok önemli” diye konustu.

“Üç kisinin hayatini kurtarabilirsiniz”

Oyuncu Murat Aygen de “Yarim litre kan vererek 3 kisinin hayatini kurtarabilirsiniz. Senin sayende bir hayat kurtulabilir. En az bir hayat. Unutma! Biz birbirimize candan bagliyiz” dedi.

Kaynak: İHA