Türkiye Ve Hollanda'nin 100 Yillik Dostlugu Baskentte Kutlandi

Türkiye-Hollanda Dostluk Anlasmasinin 100.yili dolayisiyla Ankara Büyüksehir Belediyesi ve Hollanda Büyükelçiligi is birligiyle Atatürk Orman Çiftligi Dogal Yasam Parki’nda gerçeklestirilen Dostluk Resepsiyonu’nun ardindan sevilen sanatçi Karsu da konser verdi.

Türkiye Ve Hollanda'nin 100 Yillik Dostlugu Baskentte Kutlandi
Türkiye Cumhuriyeti ve Hollanda Kralligi arasindaki dostlugu 100. yili Baskentte kutlandi.

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas ve Hollanda’nin Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands’in ev sahipliginde ‘Türkiye- Hollanda Dostlu Resepsiyonu’ gerçeklestirilirken sevilen sanatçi Karsu da bir konser verdi. Atatürk Orman Çiftligi Dogal Yasam Parki’ndaki konsere katilan Baskentliler adeta müzik ziyafeti yasadi.

Yavas: “Iki ülke arasindaki dostluk iliskileri daha eskiye dayanmaktadir”

Türkiye-Hollanda Dostluk Resepsiyonu’nda konusan Mansur Yavas, “Bu yil Türkiye Cumhuriyeti ve Hollanda arasindaki dostluk anlasmasinin 100.yili olmasina ragmen iki ülke arasindaki dostluk iliskileri daha eskiye dayanmaktadir ve köklü bir ortak geçmise sahiptir. Örnegin hepimizin bildigi lale, 16.yüzyilda Osmanli’dan Hollanda’ya, oradan da tüm dünyaya yayilmistir. Ayrica iki ülke arasinda hiç savas olmamis ve zor zamanlarda hep birbirine destek olmuslardir” dedi.

Sanatçi Karsu’yu Ankara’da agirlamaktan mutluluk duyduklarini belirten Yavas, “400 yili asan bu iliskilerimizin en önemli ögelerinden birisi de ticaretten sanata, spordan turizme katki veren Hollanda’da yasayan 500 bin kadar Türkün varligidir. Bunun en belirgin örnegi ise süphesiz Karsu’dur. Hem Hollandalilarin hem de Türklerin dinlemekten büyük keyif aldigi Karsu, bir kültür elçisi gibi iki toplumu birbirine yakinlastiran köprü vazifesi görmektedir. Bu anlamda Karsu’yu Ankara’da agirlamaktan duydugumuz memnuniyeti ifade etmek isterim. Bu konserin gerçeklesmesinde büyük emegi olan Sayin Büyükelçiye sizlerin huzurunda ayrica tesekkürlerimi sunmak istiyorum. Geçtigimiz yil yüzlestigimiz aci deprem gerçeginde Karsu’nun memleketi olan Hatay için yaptiklari da daha dün gibi hafizamizdadir” diye konustu.

Karsu’nun müzigiyle dostluk taçlandi

Türk asilli Hollandali sanatçi Karsu’nun müzik ziyafeti öncesinde de konser alanini dolduran Baskentlilere seslenen Yavas, “Bugün Türkiye Hollanda Dostluk Anlasmasi’nin 100. yili nedeniyle Hollanda Büyükelçiligi bir jest yapti ve bu konseri tertip etti. Bu konserin bir özelligi var, sanatçimiz Karsu. Karsu iyi bir sanatçi ama ayni zamanda da iyi bir insan Bugün burada bulunmasinin da özel bir sebebi var. Kendisi Hollanda’da yasiyor uzun yillardir ve 6 Subat Depremi’nde Hatay’da çok sayida yakinini kaybetti” ifadelerini kullandi.

Yavas, Karsu’nun 6 Subat depremi sonrasi depremzedeler için yaptigi kampanyalari da anlatarak, “Hataylilar için ne yapabilirim diye düsünerek Hollanda’dan buraya destek yapilmasi için orada kampanyalar yapti. Kendi adima neler yapabilirim derken hemen Hatay yemekleri kitabini çikarip 70 bin adet orada sattirip onun parasini Hatay’a gönderdi. Yine annesi ile birlikte burada müzik okulu açiyor. Hollandalilarin kullanmadiklari müzik aletlerini alip para vermeden Hatay’a getirip gençlerin orada müzik ögrenmesini sagliyor. Bunun gibi birçok kampanya yapiyor. Karsu Vakfi’ni kuruyor. Bu vakif sadece Hatay’da yasayan depremzedelerin normal günlere dönmesi için yogun bir çaba sarf ediyor. Dolayisiyla bu özelliklerinin yaninda Karsu Hollanda Türkiye’nin bir dostluk elçisi durumuna geldi. Ben kendisini tebrik ediyorum” dedi.

Hollanda’nin Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands da, “Iyi aksamlar Ankara Ankarali hemsehrilerim hos geldiniz. Hollanda ve Türkiye 100 yillik dostluk kutlu olsun. Bu güzel dostlugumuz sonsuza kadar sürsün. Bu aksam müzik zamani Karsu zamani” diyerek alandaki vatandaslara seslendi.

Sevilen eserleri baskentliler için seslendirdi

Konusmalarin ardindan Karsu, sevilen eserlerinden olusan bir repertuvari Baskentliler için seslendirdi. Konserin sonlarina dogru oyun havasi da seslendiren Karsu’ya Hollanda’nin Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands ve davetliler oynayarak eslik etti. Karsu’nun sesi, yorumu ve sahnesiyle unutulmaz bir aksam yasayan Baskentliler sunlari söyledi:

Cansu Aslan: “Konser için heyecanliyiz. Zaten Karsu’yu çok seviyorum. Onu dinlemeye geldik aslinda ama Türkiye-Hollanda arasindaki dostluk da tabii ki çok önemli. Onun için Karsu’nun Hollanda’dan buraya kadar gelmesi de güzel bir sey. Mutluyuz.”

Oktay Aslan: “Ankara Büyüksehir Belediyesine çok tesekkür ederiz. Çok güzel bir etkinlik ve çok güzel bir etkinlik alani da yapmis. Bize giriste lavantalarimizi da dagitti ayrica koklayarak lavanta bahçesini de hayal ediyoruz.”

Münevver Ertekin: “Düzenlenen etkinliklerden çok memnunum. Emekli memurum. Bu sartlarda böyle güzel eglenebilmek, ulasim bedavaydi Kizilay’dan buraya çok rahat bir sekilde geldim. Çok memnunum tesekkür ediyorum emegi geçenlere. Karsu’yu da çok seviyorum.”

Pinar Yüce: “Ankara Büyüksehir Belediyesi diger belediyelere göre daha fazla bu tür etkinlikler düzenliyor. Düzenledigi etkinliklerden dolayi zaten memnunuz. Ankara’da yasadigimiz için ayrica bir mutluluk kaynagi oluyor bizim için. Çünkü diger illerde yasayan arkadaslarimdan ögrendigim kadariyla gençlere, emeklilere göre etkinlikleri olmayan sehirlerimizden bahsediyoruz. Büyüksehirde yasamanin avantajini ve Baskent olmasini hatirlatti bize.”

Simay Porsuk: “Kendisini biz çok seviyoruz. Ismini de Hatay’in Karsu Köyü’nden aliyormus bu yüzden bizim topraklarimizdan çikmis çok yetenekli bir insan. Çok heyecanliyiz.”

Pinar Porsuk: “Artvin Hopa’dan geliyoruz. Tatile gelmistik Karsu’nun konserine denk geliyor olmak da çok güzel, çok keyifli. Yurtdisinda da hatta Kraliyet ailesinde de ülkemizi temsil ediyor olmasi çok onur verici. Belediye baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Giriste de lavantayla karsiladilar bizi bu da Ankara’nin ayricaligi diyelim.”

Dilara Irmak Özlü: “Karsu’yu hep çok seviyorduk. Deprem döneminde de yardimlari için hep çok minnettariz. Bugün de burada oldugu için çok mutluyuz.”

Bengisu Turgut: “Burada oldugum için çok mutluyum. Sabah Karsu ile fotograf çekebilme imkânina eristik. Çok güzel bir sanatçi, çok temiz yaptigi etkinlikler, ülkeye kazandirdiklari açisindan. Çok mutluyuz. Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’a da çok tesekkür ederiz.”

Ilknur Erdogan: “Karsu konseri için Zonguldak’tan geldim. Sarkilarini ve müziklerini seviyorum.”
Kaynak: İHA