Tercihim Eskisehir Platformu Bu Yil Da Adaylara Rehber Olacak

Eskisehir’de bu yil da üniversite adaylari için “Tercihim Eskisehir” platformu gençlere rehber olacak. Bu yil 29-30 Temmuz tarihleri arasinda aday ögrencilere kapsamli rehberlik hizmeti sunmayi hedefliyor.

Tercihim Eskisehir Platformu Bu Yil Da Adaylara Rehber Olacak
Türkiye’nin ögrencisiyle en mutlu kenti Eskisehir, bu yil da üniversite adaylari için düzenleyecegi “Tercihim Eskisehir” platformuyla gençlerin gelecegine isik tutmaya hazirlaniyor. 2020 yilinda Anadolu Üniversitesi, Eskisehir Osmangazi Üniversitesi ve Eskisehir Teknik Üniversitesi’nin ortak girisimiyle hayata geçen, binlerce ögrenciye rehber olma niteligi tasiyan ve geleneksellesen Tercihim Eskisehir Platformu, bu yil 29-30 Temmuz tarihleri arasinda aday ögrencilere kapsamli rehberlik hizmeti sunmayi hedefliyor. 29 Temmuz saat 16.00’da düzenlenecek etkinligin tanitim toplantisi, Eskisehir Valisi Hüseyin Aksoy’unda katilimiyla gerçeklesecek.

Çevrim içi etkinliklerle bilgilendirici bir deneyim

Yaklasan etkinlikler kapsaminda, yüzlerce çevrim içi oturum planlaniyor. “Çevrim Içi Akademisyen Söylesileri”, “Çevrim Içi Ögrenci Bulusmalari”, “Çevrim Içi Kariyer Danismaligi”, “Çevrim Içi Kampüs Söylesileri” ve “Zirve Konuklariyla Çevrim Içi Bulusmalar” gibi çesitli basliklarda düzenlenecek olan etkinlikler, aday ögrencilerin bölüm tanitimlari, Eskisehir’de yasam, kariyer hedefleri ve gelecege dair merak ettikleri konulara isik tutacak. Katilimcilar, dogru, güncel ve nitelikli bilgilere kolayca ulasarak bilinçli tercihler yapma firsati elde edecekler.

Rektörlerden “Eskisehir’de Ögrenci Olmak” söylesisi

Program dahilinde, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâmil Çolak ve Eskisehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan’in katilimiyla “Eskisehir’de Ögrenci Olmak” baslikli özel bir söylesi gerçeklestirilecek. Üç üniversitenin rektörleri, aday ögrencilerle bilgi ve deneyimlerini paylasarak Eskisehir’in ögrenci dostu yapisini ve üniversitelerin sundugu firsatlari tanitacak. Aday ögrenciler, bu söylesi sayesinde Eskisehir ve üniversiteleri hakkinda detayli bilgi edinme firsati bulacak.

Zirve konuklari tecrübelerini paylasacak

Tercihim Eskisehir platformunun zengin içerigi sayesinde ögrenci adaylari, akademisyenlerden 163 programla ilgili bilgi alarak bölümünü taniyacak; kariyer danismanlari ile kendini taniyarak gelecegine yön verecek; bölümü, üniversitesi ve Eskisehir ile ilgili mezunlarin ve ögrencilerin deneyimlerine ortak olacak; bilim, sanat ve spordan uluslararasi ögrencilige, uzaktan egitimden sertifika programlari ve lisansüstü egitime kadar üniversitesi, kampüsü ve Eskisehir’de kendisini bekleyen olanaklari taniyacak; yolu Eskisehir’den geçen bilim, sanayi, teknoloji, is, sanat ve kültür dünyamizin seçkin isimleri ile bir araya gelerek Eskisehir deneyimlerini dinleme firsati bulacak. Bu yil Zirve Konuklari arasinda NTV Dis Haberler Müdürü ve Televizyon Gazetecisi Ahmet Yesiltepe ve Tiyatro-Sinema Oyuncusu Mustafa Kirantepe de tercih sürecindeki üniversite adaylariyla bir araya gelecek ve adaylar, bu söylesilerde essiz deneyimleri sahiplerinden dinleme firsati yakalayacak.

Gelecek planlamasinda destek

Tercihim Eskisehir platformu, adaylarin gelecekteki kariyer planlamalarinda dogru ve bilinçli tercihler yapmalarina yardimci oluyor. Platformun sundugu zengin içerik ve etkinliklerle adaylar, Eskisehir ve üniversiteleri hakkinda kapsamli bir perspektif kazaniyor. Rektörlerin ve diger uzmanlarin katkilariyla zenginlesen program, adaylarin üniversite hayatina dair bilinçli kararlar almalarini destekliyor.

Tercihim Eskisehir platformuna katilin

Tercihim Eskisehir” platformu, bu yil da tüm üniversite adaylarini, gelecekteki egitim ve kariyer hedefleri için rehberlik almaya davet ediyor. 29 Temmuz Pazartesi günü tanitim lansmani ile baslayacak olan Tercihim Eskisehir etkinliklerine katilmak ve daha fazla bilgi almak için www.tercihimeskisehir.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak: İHA