Tarsus'un Kalbi 'Gastronomi Sokagi' Olacak

Tarsus Belediyesi, ilçede bulunan Gastronomi Merkezini daha da ileri tasiyarak Siptilli Çarsisini Gastronomi Sokagina dönüstürüyor. Trafige kapatilacak olan sokak, Tarsus’un geleneksel lezzetlerini Türkiye çapinda tanitarak cazibe merkezi haline gelecek.

Tarsus'un Kalbi 'Gastronomi Sokagi' Olacak
Tarsus, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen bir sehir olarak, simdi de gastronomi alaninda adini duyurmak üzere. Siptilli Çarsisinda açilan Gastronomi Merkezi, Tarsus’un geleneksel lezzetlerini Türkiye çapinda tanitarak sehre yeni bir simge kazandiriyor. Planlanan Gastronomi Sokagi ile araç trafigine tamamen kapatilarak, sokak boyunca yer alacak restoranlar, kafeler ve dükkânlar, ziyaretçilere essiz bir deneyim sunacak.

Yapilan çalismayla, Tarsus’un yemek kültürünü tanitmanin ötesinde, sehrin ekonomik ve sosyal hayatina da büyük katkilar saglayacak. Kentin marka degeri yükselecek.

Tarsus’un kalbi: Gastronomi Sokagi

Tarsus’un canlanacak bir degere kavusturacagini söyleyen Tarsus Belediye Baskani Ali Boltaç, “Biz mevcutta bulunan Gastronomi Merkezimiz ile yetinmekle kalmiyor, buna bir ivme kazandiriyoruz. Bu yüzden Gastronomi Sokaginin önemi çok büyük. Yerel üreticiler ve esnaflar için yeni firsatlar olusturacak, turizmi canlandiracak ve Tarsus’un marka degerini yükseltecek. Ayrica gastronomi tutkunlarini ve turistleri sehrimize çekecek, Tarsus’u uluslararasi alanda taninir hale getirecek" diyerek, tüm Tarsus halkini bu vizyonu gerçeklestirmek için birlik olmaya davet etti.

Baskan Boltaç Gastronomi Sokaginin önemine deginerek, “Bu sokak, Tarsus’un gastronomi sahnesinde parladigi yer olacak. Insanlar, sadece yemek yemek için degil, bu essiz atmosferi yasamak için buraya akin edecek" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA