STSO Baskani Zeki Özdemir Açiklamasi 'Egitimde Tasarruf Olmaz'

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Zeki Özdemir, tasimali egitim sistemi ile ögrenim gören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki ögrencilere ögle yemegi verilmesi ve ücretsiz servis konusunun tasarruf tedbirlerine takildigini belirterek egitimde tasarrufun yapilmamasi gerektigini ifade etti.

STSO Baskani Zeki Özdemir Açiklamasi 'Egitimde Tasarruf Olmaz'
Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) Yönetim Kurulu Baskani Zeki Özdemir, Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayiciler Dernegi (SOSAD) tarafindan düzenlenen kahvalti programina katildi.

Programa, STSO Baskani Zeki Özdemir’in yani sira, Birinci OSB Müdürü Emre Torun, TOBB Sivas Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Seyda Haksever, SOSAD Baskani Ismail Timuçin, SOSAD Yöneticileri ve çok sayida sanayici katildi.

Burada sanayicilere hitap eden Baskan Özdemir, Sivas’ta bulunan bütün organize sanayi bölgelerinin cazibe merkezi kapsamina alinmasi gerektigini belirtti.

Mesleki egitim ve meslek liselerinin önemine vurgu yapan Özdemir, meslek liselerinin is gücü piyasasina belirli bir meslek alaninda uzmanlasmis nitelikli elemanlar kazandirdigini söyledi.

Ayrica, ülkenin ekonomik büyümesine katkida bulundugunu belirterek üretkenlikle birlikte, ekonomik verimliligi de destekledigini sözlerine ekledi.

“Meslek liselerimizi cazip hale getirmeliyiz”

Meslek liselerinin genellikle endüstri ile yakin is birligi içinde çalistigini söyleyen STSO Baskani Özdemir, sundugu çesitli teknik ve mesleki hizmetlerle toplumsal ihtiyaçlarin karsilanmasina yardimci oldugunu ifade etti.

Sivas Birinci Organize Sanayi bölgesinde bulunan ve tasimali egitim sistemi ile ögrenim gören Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki ögrencilere ögle yemegi verilmesi ve ücretsiz servis konusunun, tasarruf tedbirlerine takildigi bilgisini aldiklarini ifade eden STSO Baskan Zeki Özdemir, “Tasarruf elbette olmali, hepimizin tasarruf yapmasi gerekli ancak egitimde tasarruf olmaz. Meslek liselerimizi cazip hale getirmek ve daha degerli kilmak için oradaki ögrencilerimizin egitimlerine de katki koymak anlaminda bu desteklerin devam etmesini talep ediyoruz. Bu sorunun ortadan kalkmasi için hep birlikte çözüm arayisi içerisinde olacagimizi sizlerle paylasmak istiyorum” dedi.



“Nitelikli elemanlarimizin kamuda istihdam edilmesi isletimlerimizi magdur ediyor”

TÜRASAS’in eleman almak için ilana çikmasinin mensuplarini tedirgin ettigini belirten Baskan Özdemir, “Her türlü zorluga ragmen, büyük bir emek ve gayretle isletmelerimizde yetistirdigimiz nitelikli elemanlarimizin kamu kurumlarinda degerlendirilmesi isletmelerimizi magdur etmekte hatta sanayideki üretime de engel olmaktadir. Uzun yillar boyunca çalisarak mesleki kariyerini isletmelerimizde elde etmis olan elemanlarimiz kamuda degerlendirilmektedir. Bu konudaki talebimiz ise; kamuya eleman alinirken niteliklerinin yanina yas sinirlamasi getirilmeli ya da meslek liselerinin son sinif ögrencileri veya yeni mezun olan ögrenciler tercih edilmelidir” ifadelerini kullandi.

Programda Organize Sanayi Bölgesi’nin gelisimine katki saglayacak çalismalar istisare edilip, sanayicilerin sorun ve talepleri görüsüldü.
Kaynak: İHA