Soma Organize Sanayi Bölgesi 6 Bin Kisiye Is Kapisi Olacak

Manisa’nin Soma ilçesinde kurulacak olan organize sanayi bölgesinin geçici kabülü, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan yapildi. Bölgenin, yan kuruluslar ile birlikte 6 bin kisiye istihdam saglamasi bekleniyor.

Soma Organize Sanayi Bölgesi 6 Bin Kisiye Is Kapisi Olacak
Soma Organize Sanayi Bölgesinin altyapi isi tamamlandi. Sanayi ve Teknoloji Bakanligindan gelen teknik heyet, geçici kabulü gerçeklestirdi. Soma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Kaymakam Fatih Akkaya, "Soma Organize Sanayi Bölgesi altyapi yapim isi tamamlanmis olup Sanayi ve Teknoloji Bakanligindan gelen teknik elemanlar ve yönetim kurulu üyelerinden olusan geçici kabul heyeti tarafindan 26.07.2024 tarihinde geçici kabul yapilmistir. Ilçemize hayirli olsun” dedi.

Soma Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsisi yapilan firma sayisi 32 olup, farkli alanlarda (Çam sanayi, maden makinalari üretimi, ambalaj malzemeleri üretimi, tibbi malzeme üretimi, tekstil, gida, hediyelik esya, plastik, elektrik üretimi, mobilya, kauçuk üretimi) üretim ve imalati yapilacak. Organize sanayi bölgesinin Soma’da 4 bin 320 kisiye istihdam saglayacagi ön görülse de yan kuruluslarla birlikte 6 bin kisiye istihdam kapisi olmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA