Metan Gazi Patlamasinin Yasandigi Köyün Muhtari Açiklamasi 'Define Bulmak Için Kazi Yapiyorlarmis'

Ankara’da, define arayan kisiler tarafindan meydana geldigi iddia edilen ve bir kisinin ölümüyle sonuçlanan metan gazi patlamasiyla ilgili konusan köy muhtari, “Birileri kazi yaparken metan gazi patlamasi olmus, duydugum kadariyla define bulmak için kazi yapiyorlarmis” dedi.

Metan Gazi Patlamasinin Yasandigi Köyün Muhtari Açiklamasi 'Define Bulmak Için Kazi Yapiyorlarmis'
Iddialara göre, Kalecik ilçesi Yüzbey Köyü Ardiç Mevkii’ndeki daglik arazide, B.S., T.T., N.Ö. ve C.C. isimli kisilerin define aradigi sirada bilinmeyen bir nedenden dolayi metan gazi patlamasi meydana geldi. Çevredekilerin ihbari üzerine bölgeye jandarma ve saglik ekipleri sevk edildi. Patlama sonucu B.S. hayatini kaybederken, bir kisinin yaralandigi aktarildi. Hafif yarali diger iki kisinin ise tedavilerinin ardindan gözaltina alindigi ögrenildi. Ekipler tarafindan olayla ilgili sorusturma baslatildi.

“Define bulmak için kazi yapiyorlarmis”

Olayin yasandigi köyün muhtari Hasan Dogan: “Balkonda oturdugum siradaki karsi tarafta isiklarin yandigini gördüm. Jandarma ve saglik ekipleri oldugu tahmin ettik. Birileri aradim. Önce kaza oldugunu ve bir kisinin öldügünü söylediler. Daha sonra ögrendik ki birileri kazi yaparken metan gazi patlamasi olmus. Bir kisi ölmüs, bir kisi yaralanmis ve iki kiside yakalanmis. Jandarma ekipleri tarafindan gözaltina alinmis. Duydugum kadariyla define bulmak için kazi yapiyorlarmis. Daha önce de köyde kazi isleri oluyordu ama ölümlü bir olay

olmamisti” diye konustu.

Kaynak: İHA