Kartal'da Bilim, Mühendislik Ve Teknoloji Yaz Kampi'nda Ögrenciler Sertifikalari Aldi

Kartal Belediyesi’nin hayata geçirdi Makina Hangar’da 1.Dönem, Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Yaz Kampi Kapanis Programi düzenlendi. Oyun tasarimi yöntemleri, çizgi izleyen robot, engelden kaçan robot ve uzaktan kumandali robot gibi konularda bilgi ve tecrübe edinen 60 ögrenci düzenlenen tören ile sertifikalarina kavustu.

Kartal'da Bilim, Mühendislik Ve Teknoloji Yaz Kampi'nda Ögrenciler Sertifikalari Aldi
Kartal Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Makina Hangar’da 1 Temmuz tarihinde baslayan dönemde, 1 Temmuz - 26 Temmuz arasinda 4 haftalik bir kamp programinda toplam 60 kisinin katilimiyla, oyun tasarim ve programlamasi, algoritma, mikrodenetleyici programlama, temel seviye elektronik devre tasarimi, 3 boyutlu tasarim ve baski egitimleri verildi.

Yaslari 10-13 arasinda degisen katilimcilar, her biri 15 kisiden olusan dört grup

halinde 48 saatlik egitim aldi.

Ögrenciler; Oyun tasarimin yöntemlerini, çizgi izleyen robot, engelden kaçan robot ve uzaktan kumandali robot yaptilar. Tinkercad programi yardimiyla 3

boyutlu tasarimlar olusturup 3 boyutlu yazici kullanarak hayata geçirdiler.

1.Dönem, Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Yaz Kampi’nin Kapanis Programi Makina Hangar’da dün düzenlendi.

60 ögrencinin katilimiyla düzenlenen programda kürsü konusmalarinin ardindan ögrencilere sertifikalari verildi.

Sertifika törenine; Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’i temsilen Baskan Yardimcisi Dr. Dilek Kars, Birim Müdürleri, Veli-Der Baskani Ömer Yilmaz, Gedik Üniversitesi Rektör Yardimcisi Halil Ibrahim Ugras, Makine Mühendisler Odasi Istanbul Sube Baskani Ezgi Kiliç, veliler ve ögrenciler katildi.

Sertifika alan ögrencilerden Devrim Gemici, "Çizgi izleyen robot gördük, kodlama dersi gördük. Dersleri çok sevdim. Gayet güzeldi, 2’nci döneme de gelmek istiyorum" dedi.

Rüya su Bozoglu, "Dönem gayet güzel geçti. Robot yaptik robotlari hareket ettirdik, yere çektigimiz çizgiden robot sizin verdigimiz komutlarla beraber yürüdü. Tekrar gelmeyi düsünüyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA