Istanbul'da Terör Propagandasi Yapan 13 Kisi Yakalandi

Istanbul’un Esenyurt, Gaziosmanpasa ve Arnavutluk ilçelerinde, dügünde halay çeken, seyir halindeyken araçta ve sokakta bölücü terör örgütü PKK propagandasi yapan 13 örgüt sempatizani düzenlenen operasyonla yakalandi.

Istanbul'da Terör Propagandasi Yapan 13 Kisi Yakalandi
Edinilen bilgiye göre, geçtigimiz günlerde İçel’de PKK yandaslari örgütsel içerikli sarki esliginde halay çekmis ve güvenlik güçleri tarafindan yakalanmisti. İçel’in ardindaki önceki gün bazi PKK yandaslari, Istanbul’da bir dügünde bölücü örgüt lehine ifadeler içeren sarki esliginde halay çekmis, trafik bir kadin ise sözde PKK marsi dinlerken, bir grup da halayda Öcalan ve PKK yanlisi propaganda yapmisti.

Polis 24 adrese baskin düzenlendi, 13 süpheli yakalandi

Söz konusu sarkilar esliginde halay çeken, sarki söyleyen ve PKK propagandasi yapan kisilere yönelik sorusturma baslatildi. Yürütülen sorusturma çerçevesinde harekete geçen Istanbul Emniyet Müdürlügü Istihbarat Sube Müdürlügü ve TEM ekipleri, söz konusu olaylarin faillerini tek tek tespit etti. Adresleri belirlendikten sonra bu sabah erken saatlerde 7 ayri ilçede 24 adrese pes pese baskin düzenlendi.

Örgütü övücü/destekleyici sarkilar esliginde terör örgütü propagandasi yapan 13 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Operasyonda, örgüt yandaslarina ait dijital materyallere ve silaha el konuldu, zanlilar sorgulanmak üzere TEM Subeye götürüldü. Süpheliler ile ilgili baslatilan sorusturma devam ediyor.
Kaynak: İHA