Içmimarlar Odasi Samsun Temsilciligi Kuruldu

TMMOB Içmimarlar Odasi Samsun Temsilciligi bugün yapilan seçimli genel kurul ile kuruldu. Tek liste ile gidilen seçimde Içmimarlar Odasi Samsun Temsilciligi Yönetim Kurulu Baskani Can Özkaraduman oldu.

Içmimarlar Odasi Samsun Temsilciligi Kuruldu
TMMOB Içmimarlar Odasi Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafindan kurulmasina karar verilen Iç Mimarlar Odasi Samsun Temsilciligi bugün yapilan seçimli genel kurulda genel merkez ve yönetim kurulu üyelerinin belirlenmesi ile hayata geçirildi.

TMMOB Içmimarlar Odasi Samsun Il Temsilciligi 1. Olagan Genel Kurul ve Seçimleri Atakum ilçesinde bir otelde gerçeklestirildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan genel kurul toplantisinda Iç Mimarlar Odasi Genel Merkezi ve Samsun Temsilciligi adina konusmalar gerçeklestirildi.

Sonrasinda yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin belirlenmesi için seçime gidildi.

Sandiklarin açilmasi ve oy sayiminin ardindan TMMOB Içmimarlar Odasi Samsun Temsilciligi Yönetim Kurulu Baskani Can Özkaraduman, Baskan Yardimcisi Çaglar Uzun olarak belirlendi.

Baskan Özkaraduman, bugün kurulan Samsun Il Temsilciligi’nin 1 yil içerisinde subeye dönüstürülecegini açikladi.

Özkaraduman Ordu, Tokat, Amasya, Sinop, Çorum, Kastamonu ve Sivas illerinin de Samsun’a bagli iller olarak devam edecegini söyledi.



Baskan Can Özkaraduman, “TMMOB Iç Mimarlar Odasi 1976 yilindan beri faal durumdadir ve belli illerde subelerimiz vardi. Ben de Trabzon ilinin sube temsilcisi olarak görev yapmaktaydim. Kocaeli’den bu tarafa bütün iller Trabzon’a bagli oldugu için Trabzon subemiz artik yükü kaldiramaz durumdaydi. Bu nedenle Samsun’da bir temsilcilik kurma karari alindi. Samsun’a ihtiyaç olmasinin yani sira Ankara’dan Karadeniz’e açilan en güzel yolun Samsun olmasi sebebiyle ve Karadeniz Bölgesi’nin en kozmopolit sehri olmasi nedeniyle zaten Samsun’da bir sube olmasi gerekiyordu. Biz de bunun için son üç senedir çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bugün de bunun ilk adimi olan temsilciligin kurulumunu tamamladik. Samsun temsilciligimizin yaklasik bir sene içinde de sube olmasini saglayacagiz. Su an Samsun’da 100’ün üzerinde üye sayimiz var. Diger iller de eklendiginde 500’ün üzerine çikacagiz” dedi.

Genel kurula TMMOB Iç Mimarlar Odasi Genel Baskani Emrah Kaymak, çok sayida üye ve TMMOB’a bagli oda temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA