Içerenköy Hali 54 Yil Sonra Tasiniyor Açiklamasi Beklenen Müjde Geldi

1970 yilindan beri Istanbul’un Anadolu yakasinda hizmet veren Içerenköy Meyve ve Sebze Hali için beklenen müjde geldi. Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin Tuzla bölgesine tasiyacagi hal için çalismalarina araliksiz devam edilen projenin yüzde 90’i tamamlandi. Yakin zamanda 460 bin metrekarelik yeni alanina tasinmasi beklenen halin bosalacak arazisi ile Atasehir’e de devasa yeni bir yesil alan daha kazandirilmis olunacak.

Içerenköy Hali 54 Yil Sonra Tasiniyor Açiklamasi Beklenen Müjde Geldi
Yillardir çözümü saglanamamis olan Içerenköy Meyve Sebze Hali’nde bölge halkinin bekledigi müjde geldi.

1970 yilindan beri Istanbul’un Anadolu Yakasi’nda hizmet veren hal, zamanla yerlesim yerlerinin ortasinda kalmasindan kaynakli basta trafik ve çevre kirliligi olmak üzere çesitli sorunlara yol açiyordu.

54 yil sonra tasiniyor

Bölge halkinin da tepkileri sonrasinda geçtigimiz yillarda ise Istanbul Büyüksehir Belediyesi harekete geçmis hazirlanan proje ile halin Tuzla’ya tasinmasi planlanmisti.

Proje kapsaminda Içerenköy’de 54 yildir faaliyet gösteren meyve ve sebze halinin yeni yeri Aydinli’daki 460 bin metrekarelik araziye kurulacak mega kompleks olacak.

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun da seçimden önce müjdesini verdigi dev tasinma için çalismalar araliksiz devam ederken bölge halkinin bekledigi güzel haberi ise Atasehir Belediye Baskani Onursal Adigüzel paylasti.

Projenin yüzde 90’i tamamlandi

Tuzla’daki yeni hal alanina giderek yürütülen çalismalari yerinde inceleyen Adigüzel, sosyal medya hesabindan paylastigi videolu mesajinda, “Kiymetli Atasehirliler sevgili komsularim, yagmur çamur demeden sizler için çalisiyoruz. Hepinizin merakla bekledigi Içerenköy’deki hal binasinin ne zaman tasinacagi sorusuna cevap bulmak için bugün Tuzla’dayiz. Yapmis oldugumuz incelemelerde ögrendik ki, 460 bin metrekarelik alana kurulacak olan ve 236 bin metrekare kapali alan bulunan yeni hal binasinin yüzde 90’i tamamlanmis.” dedi.

Trafik çilesi sona erecek

Halin Atasehir’den tasinmasinin ardindan, bölgede trafik sorunun çözülecegine de dikkat çeken Adigüzel, “Halin tasinmasiyla birlikte uzun zamandir kangren haline dönüsen trafik sorunu da çözülmüs olacak ve Atasehirliler rahat nefes alacak.” diye konustu.

Sehre nefes aldiracak 62 bin metrekarelik yesil alan ortaya çikacak

Hal binasinin en hizli sekilde Tuzla’ya tasinmasi için sürecin yakindan takipçisi olmaya devam edeceklerini de vurgulayan Adigüzel, ‘Ekrem Baskanimizin vermis oldugu müjdenin takipçisiyiz. Proje tamamlandiktan sonra Atasehirimiz, mükemmel bir 62 bin metrekarelik yeni yesil alan kazanacak. Hal binamizin yerinde kültür merkezleri, egitim alanlari, hizmet alanlari ve yogunlukla yesil alanlarin oldugu büyük bir kompleks hayata geçecek. Içerenköyümüz, Atasehirimiz devasa yeni bir yesil alanla bulusacak” dedi.

Kaynak: İHA