Gelecegin Teknoloji Yildizlari Kocaeli'de Yetisiyor

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, 2023-2024 sezonunda gelecegin mühendis adaylari olan bin 500 ögrenciye yaklasik 4 milyon 457 bin 768 TL’lik malzeme destegi sagladi.

Gelecegin Teknoloji Yildizlari Kocaeli'de Yetisiyor


Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, ögrencilerin yasam kosullarini iyilestiren ve egitimlerine katkida bulunan projeler üretmeye devam ediyor. Kocaeli’de egitim gören ögrencilerin büyüksehir sayesinde yasadigi en önemli ayricaliklardan biri de Kilavuz Teknoloji Merkezi oldu. Bilimsel ve teknolojik arastirmalar yapan gençleri tesvik etmek ve desteklemek amaciyla Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi’nin Kilavuz Gençlik çatisi altinda Vinsan Yerleskesi’nde olusturdugu Kilavuz Teknoloji Merkezi Atölyeleri, Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nde mühendislik egitimi alan ögrencilere yepyeni ufuklar açiyor. Proje kapsaminda atölyelerde lise ögrencilerine de malzeme destegi saglaniyor. Insansiz hava araci, elektrikli otomobil, roket, su alti araci, model uydu, drone, hyperloop ve yapay zeka çalismalarinin yürütüldügü Teknoloji Merkezi’nde üretim yapan genç mühendis adaylari ulusal ve uluslararasi yarismalara hazirlaniyor.

Bin 500 ögrenciye 4.5 milyon TL’lik destek

Türkiye’nin ihtiyaç duydugu bilisim, elektronik, havacilik ve uzay teknolojileri alanlarinda nitelikli insan gücünün yetistirilmesine büyük katkida bulunan Kilavuz Teknoloji Atölyeleri’nde üniversitelerin teknoloji takimlarini olusturan genç mühendis adaylarina projelerini gelistirmek için teknik donanim altyapisi, malzeme destegi, fiziki mekan, 3D yazici ve lojistik imkanlar sunuluyor. 2023-2024 sezonunda malzeme destegi için 180 takimin basvuruda bulundugu Kilavuz Teknoloji Merkezi’nde gerçeklestirilen sunum ve yarismalarin ardindan 86 teknoloji takimi ve bin 500 ögrenciye yaklasik 4 milyon 457 bin 768 TL’lik malzeme destegi verildi.

Ayrica Vinsan Yerleskesi’nde bulunan 3 binadaki 17 atölyede 23 teknoloji takimina çalisma imkani saglaniyor.

Mühendislik ögrencileri ürettikleri projeler sayesinde Türkiye’nin önemli kuruluslarinda istihdam ediliyor

Kilavuz Teknoloji Atölyeleri üniversitelerden bagimsiz olarak 12 ay hizmet veriyor. Her gün 08.30-22.00 saatleri arasinda aktif olan atölyeler yarisma takvimlerine göre 24 saat boyunca açik tutulabiliyor. Sagladigi imkanlardan dolayi Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin’a tesekkür eden genç mühendis adaylari yarismaya hazirlandiklari süre boyunca bu atölyelerde çalisarak projelerini gelistiriyor. Üniversitelerin teknoloji takimlari daha çok yazilim, elektronik ve haberlesme, makina, elektrik-elektronik, mekatronik, endüstri, metalürji ve malzeme mühendisligi ögrencilerinden olusuyor. Aylarca bu atölyelerde projeleri üzerine çalisan mühendislik ögrencileri ürettikleri projeler sayesinde Türkiye’nin önemli kuruluslarinda istihdam edilerek yeni takimlara kendi tecrübelerini aktariyor.

"Otonom Sualti ROW ve AUV sistemli hibrit teknolojiye sahip bir araç gelistiriyoruz"

Kocaeli Üniversitesi Elektronik Haberlesme Mühendisligi 3. sinif ögrencisi oldugunu belirten Altar Hatipoglu, “Kilavuz Aura Auv Takimi’nin kaptaniyim. Takim olarak insansiz sualti sistemlerinin bir parçasi olan Otonom Sualti ROW ve AUV sistemli hibrit teknolojiye sahip bir araç gelistiriyoruz. Bu araçta hem otonom sistemleri hem de elektronik ve mekaniksel sistemleri okul bünyesinde bulunan ögrenci arkadaslarimla beraber gelistirmekteyiz. Bizlere saglamis olduklari atölye imkani, malzeme destegi, aracin birçok malzemesinde kullandigimiz 3D baskilar ve lojistik desteklerinden dolayi Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve Tahir Büyükakin’a çok tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA